Voor decanen in het mbo

Informatie voor decanen in het mbo over studies in het buitenland
Als decaan of studieadviseur in het Nederlands middelbaar beroepsonderwijs (mbo) wilt u uw studenten zo goed mogelijk informeren over de mogelijkheden van studeren in het buitenland. Of het nu gaat om het doen van vervolgopleiding aan een buitenlandse hoger onderwijsinstelling of het volgen van vakken in een ander land als tussenjaar / gap year, KILROY helpt u en uw studenten daar graag bij.

Om de studenten op uw school zo goed mogelijk te helpen in hun zoektocht naar een passende studie in het buitenland, kunt u de hulp van KILROY inschakelen. Wij werken samen met 50 toonaangevende hoger onderwijsinstellingen in 9 landen wereldwijd en onze ervaren studieadviseurs bieden u en uw studenten met veel plezier hulp en advies als het gaat om studeren in het buitenland.

Help uw studenten met een studie in het buitenland

KILROY werkt samen met buitenlandse hoger onderwijsinstellingen met een gevarieerd aanbod aan Engelstalige opleidingen en vakken die gelijkwaardig zijn aan de kwaliteit van het Nederlands hoger onderwijs. Onze studieadviseurs worden getraind door deze partnerinstellingen en hebben nauw contact met de medewerkers van het international – en/of admissions office.

Onze studieadviseurs:

 1. informeren uw studenten over waar ze allemaal aan moeten denken als ze gaan studeren in het buitenland,
 2. begeleiden uw studenten bij het vinden van een: 
  - Associate degree,
  - bacheloropleiding, of een
  - semester studeren aan een buitenlandse hoger onderwijsinstelling (als tussenjaar / gap year), 
 3. verzorgen voor uw studenten de aanmelding bij de buitenlandse hoger onderwijsinstelling.

Stap 1 en 2 zijn geheel gratis. Voor stap 3 vragen wij uw studenten om een eenmalige administratieve bijdrage van 100 euro.

Meer over onze service

Laat uw studenten kiezen uit vele studiemogelijkheden

Wij werken samen met zestig hoger onderwijsinstellingen in 

 • Amerika, 
 • Australië,
 • Canada,
 • China,
 • Dubai,
 • Engeland,
 • Japan,
 • Nieuw-Zeeland,
 • Singapore en
 • Vietnam.

Dit zijn voornamelijk universiteiten en in Amerika ook enkele colleges. Om toegelaten te worden tot een buitenlandse universiteit heb je, net als in Nederland, vaak minimaal een vwo-diploma nodig of moet je eerst een hbo-propedeuse of schakeljaar (foundation year) doen. Maar gelukkig zijn er uitzonderingen voor uw mbo-studenten. Lees hiervoor ons artikel: Met een mbo-diploma in het buitenland studeren.

Uw studenten kunnen aan meerdere instellingen uit ons aanbod een Associate degree of bacheloropleiding doen of een semester studeren als tussenjaar / gap year waarbij ze vier vakken naar keuze volgen. Dit laatste noemen wij een study abroad programma. Hierbij hebben ze keuze uit vele studierichtingen.

Bekijk alle onderwijsinstellingen

Studie buitenland voorlichting voor uw studenten

Studie buitenland studiekeuze adviesgesprek
Wij proberen zoveel mogelijk aanwezig te zijn tijdens informatiemarkten en studievoorlichtingsdagen van diverse scholen en geven met veel plezier een presentatie over studeren in het buitenland op uw school. Onze studieadviseurs hebben jarenlange ervaring in het helpen van studenten bij het vinden van de juiste studie in het buitenland, met de gehele aanmeldingsprocedure en allerlei andere praktische zaken.

Wilt u dat wij op uw school een presentatie komen geven of aanwezig zijn tijdens een informatiemarkt of voorlichtingsdag? Of wilt meer informatie over onze dienstverlening en hoe wij u en uw studenten kunnen helpen met studeren in het buitenland? Neem dan contact met ons op via onderstaande contactbutton, telefoon +31 20 5245 100 of maak direct een gratis afspraak.

Meer informatie of een afspraak maken?
Neem contact op
Contact