Fysiotherapie

Opleiding Fysiotherapy

Fysiotherapie studeren in het buitenland

Een studie Fysiotherapie is een praktijkgerichte studie die je opleidt tot fysiotherapeut. Als fysiotherapeut, ook wel kinesist genoemd, ben je een belangrijke schakel in het genezingsproces van mensen met lichamelijke problemen. Je onderzoekt en behandelt lichamelijke stoornissen van mensen van alle leeftijden, of het nu gaat om sportblessures of klachten na een ongeval.

Een gezonde manier van bewegen is belangrijk voor iedereen en als fysiotherapeut leer je mensen beter gebruik te maken van hun lichaam. Tijdens de opleiding leer je bijvoorbeeld gewrichten beweeglijker te maken, pijn te verminderen en mensen weer in beweging te krijgen met massage, oefeningen en hulpmiddelen. Na je afstuderen kun je werken in een fysiotherapie praktijk, ziekenhuis, verpleeghuis of bijvoorbeeld revalidatiecentrum.

In Amerika is een studie Fysiotherapie een graduate opleiding. Dat betekent dat je eerst een 4 jarige bacheloropleiding (pre-medical) moet doen en pas daarna echt Fysiotherapie kunt gaan studeren.

Vind de universiteiten in het buitenland die opleidingen Fysiotherapie aanbieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Fysiotherapie?
Neem contact op
Contact