Levensmiddelentechnologie

Levensmiddelentechnologie studeren in het buitenland

Met een studie Levensmiddelentechnologie in het buitenland verruim je je blikveld en vergroot je je kansen op een internationale carrière. Als levensmiddelentechnoloog houd je je bezig met de productie, samenstelling, kwaliteit, verbetering, opslag en veiligheid van levensmiddelen, ofwel met alle bewerkingsstappen die ons voedsel ondergaat voor het bij de consument terecht komt.

Je doet onderzoek en ontwikkelt nieuwe producten en kunt na je afstuderen werken binnen de voedingsindustrie, bij de overheid of bijvoorbeeld bij controle-organisaties, voedingscentra en onderwijsinstellingen die zich bezig houden met voedingsmiddelen(technologie).

Bij een studie Levensmiddelentechnologie krijg je vakken zoals:

  • Levensmiddelenchemie, waarbij je je bezig houdt met onder andere geur, smaak, kleur en samenstelling.
  • Levensmiddelennatuurkunde, waarbij je je bezig houdt met onder andere de structuur en dikte van voedingsmiddelen.
  • Levensmiddelenmicrobiologie, waarbij je onderzoek doet naar de relatie met nuttige bacteriën of bijvoorbeeld voedselveiligheid.
  • Productontwikkeling en productontwerpen
  • Procesontwikkeling en procesontwerpen
  • Hygiëne, kwaliteit en veiligheid

Levensmiddelentechnologie studeren aan Carleton University in Canada

Levensmiddelentechnologie studeren aan Carleton University in Canada
Carleton University in Ottawa, Canada is zeker een goede studiekeuze. De universiteit biedt goede bacheloropleidingen in diverse studierichtingen. Wat dacht je van een studie Food Science & Nutrition?
Lees meer

Vind meer universiteiten in het buitenland die opleidingen Levensmiddelentechnologie aanbieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Levensmiddelentechnologie?
Neem contact op
Contact