Creatief schrijven

Creatief schrijven studeren in het buitenland

Creatief schrijven studeren in het buitenland

Ben jij een taalliefhebber, houd je van schrijven en vind je het leuk om creatief met taal om te gaan, zowel in het Nederlands als in het Engels? Kies dan voor een studie of bijvoorbeeld een minor met het vak Creatief schrijven (creative writing) in het buitenland. Je leert creatieve schrijftechnieken en boeiende teksten te schrijven.

Tijdens de studie Creatief schrijven komen diverse facetten van het schrijven aan bod, zoals storytelling, fictie, non-fictie en uiteraard moet je diverse schrijfopdrachten maken. Je leert niet alleen correct schrijven, maar ook je eigen karakteristieke stijl ontdekken. De lessen aan de buitenlandse universiteiten waar KILROY mee samenwerkt worden in het Engels gegeven en schrijven doe je dan dus ook voornamelijk in het Engels.

Het vak Creatief schrijven ofwel creative writing is aan de Angelsaksische universiteiten (vooral in Noord-Amerika) een respectabele discipline. De colleges worden vaak verzorgd door docenten die zelf publiceren en ruime leservaring hebben op het gebied van creatief schrijven.

Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen Creatief schrijven aanbieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Creatief schrijven?
Neem contact op
Contact