Industriële vormgeving

Industriële vormgeving studeren in het buitenland

Industriële vormgeving studeren in het buitenland

Als industrieel vormgever ontwerp of verbeter je producten die mensen dagelijks gebruiken. Of het nu gaat om een voorwerp dat men thuis gebruikt, op het werk of onderweg. Denk aan een koffiezetapparaat, laptoptas, bureaustoel, auto, fiets of bijvoorbeeld een klapschaats of picknicktafel. Tijdens de studie Industriële vormgeving leer je nieuwe snufjes ontwerpen en bestaande producten te verbeteren door het toepassen van nieuwe materialen, vormen of technieken.

Een product moet mooi en praktisch, maar ook betaalbaar en goed te produceren zijn. Wil jij leren hoe je aantrekkelijke, gebruiksvriendelijke en betaalbare producten ontwerpt die technisch goed zijn? En wil je graag een periode in het buitenland studeren? Kies dan voor een opleiding Industriële vormgeving in bijvoorbeeld Amerika, Australië, Engeland of Nieuw-Zeeland.

Tijdens de opleiding leer je alles over onder andere:

  • ontwerpen en vormgeven,
  • materiaalgebruik en constructie,
  • maatschappelijke ontwikkelingen en designstromingen,
  • productieprocessen,
  • ergonomie,
  • bedrijfskunde, planning en marketing.

Ben jij creatief, heb je een goed technisch inzicht en wil je leren hoe je bruggen slaat tussen techniek, handel en consument. Dan is deze studie zeker een goede keuze! Na je afstuderen kun je aan de slag als industriële ontwerper bij bijvoorbeeld een ontwerpbureau of ontwikkelafdeling van een productiebedrijf.

Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen Industriële vormgeving aanbieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Industriële vormgeving?
Neem contact op
Contact