Textiel

Textiel studeren in het buitenland

Textiel studeren in het buitenland

Vind jij het leuk om bezig te zijn met materialen en heb je oog voor mode & techniek? Is stoffen bedrukken, bewerken of breien, weven of zeefdrukken jouw passie? En wil je graag een periode in het buitenland studeren? Kies dan voor een studie Textiel in bijvoorbeeld Amerika, Australië, China, Engeland of Nieuw-Zeeland.

Van het ontwerpen van een nieuwe spijkerbroek of een prachtige lingerielijn tot het ontwikkelen van comfortabel bedlinnen of functionele autostoelbekleding, als textielontwerper ben jij het creatieve brein achter vele textielproducten. Hierbij is niet alleen materiaalkennis nodig, maar ook technische inzicht en creativiteit.

De studie Textiel leidt je op tot vormgever. Tijdens de opleiding leer je niet alleen alles over materialen, technieken en ontwerpen, maar ook over styling, trends en mode binnen de confectie, (binnenhuis)architectuur en industrie.

Na de opleiding kun je werken in de textiel- en kledingbranche, bijvoorbeeld als:

  • product developer
  • visuele vormgever,
  • kunstenaar,
  • ontwerper,
  • kledinginkoper.

Vind meer universiteiten in het buitenland die opleidingen Textiel aanbieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Textiel?
Neem contact op
Contact