Astronomie

Het astronomische verschijnsel aurora borealis (poollicht) wil je niet missen

Sterrenkunde studeren in het buitenland

Raak jij keer op keer gefascineerd door het heelal en de sterren en planeten? Kies dan voor een studie sterrenkunde. Sterrenkunde of astronomie is de wetenschap die zich bezighoudt met het observeren en bestuderen van alle fenomenen buiten de atmosfeer van de aarde. KILROY helpt je wanneer je (een deel van) deze studie in het buitenland wilt doen.

Tijdens de studie sterrenkunde maak je kennis met de nieuwste ontwikkelingen en waarnemingstechnieken en word je opgeleid tot sterrenkundige. Je bestudeert met behulp van telescopen de bouw en evolutie van het heelal en van de sterren, planeten en sterrenstelsels.

Planeten, kometen en meteoren

Je onderzoekt hoe planeten worden geboren en wat zwarte gaten zijn, maar observeert bijvoorbeeld ook voorbijgaande astronomische gebeurtenissen, zoals kometen, meteoren of het poollicht. Aan de hand van wiskundige en natuurkundige modellen en theorieën leer je dergelijke verschijnselen in de ruimte te begrijpen en te verklaren.

Sterrenkunde studeren aan University of Western Australia

Sterrenkunde studeren aan University of Western Australia
De University of Western Australia (UWA) in Perth is een van de belangrijkste universiteiten van Australië. Tijdens de studie sterrenkunde (astronomy) word je opgeleid in de fascinerende wereld van de meteorologie en observatoria.
Lees meer over UWA

Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen Sterrenkunde aanbieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Astronomie?
Neem contact op
Contact