Biomedische wetenschappen

Biomedische wetenschappen studeren in het buitenland

Wil jij graag weten hoe het menselijk lichaam functioneert en hoe het precies in elkaar zit? Vind je biologie een interessant vak en wil je leren hoe je onderzoek doet naar de oorzaak van ziekten? Als je biomedische wetenschappen gaat studeren, maak je niet alleen kennis met verschillende onderzoeksmethoden en -technieken, maar ook met allerlei soorten therapieën.

Tijdens de studie biomedische wetenschappen leer je welke methoden, technieken en therapieën zoal gebruikt worden en hoe je deze kan verbeteren of nieuwe kunt ontwikkelen. Je leert alles over de gezondheid van de mens en over het oplossen van gezondheidsproblemen. Denk bijvoorbeeld aan de behandeling van infectieziekten zoals hiv of van kanker of chronische ziekten, maar ook aan onderzoek naar erfelijke ziektes.

Bètastudie

Biomedische wetenschappen is een bètastudie (opleiding met exacte vakken), waar je een vwo-diploma voor nodig hebt met als profiel natuur en techniek met biologie of natuur en gezondheid met natuurkunde. In Nederland geldt vaak een numerus fixus (grens voor het aantal eerstejaarsstudenten dat wordt toegelaten) voor deze opleidingen om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Het aantal opleidingsplaatsen is dus beperkt.

De universiteiten in het buitenland waar KILROY education meewerkt staan kwalitatief hoog aangeschreven en bieden deze opleidingen ook. Wat dacht je van een opleiding biomedische wetenschappen in Amerika, Australië of Engeland?

Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen biomedische wetenschappen aanbieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Biomedische wetenschappen?
Neem contact op
Contact