Diergeneeskunde

Diergeneeskunde studeren in het buitenland

Ben je geïnteresseerd in dierenwelzijn en het verantwoord houden van dieren? Dan is de studie diergeneeskunde een goede keuze voor jou. KILROY werkt samen met enkele vooraanstaande universiteiten in Australië waar je deze opleiding kunt volgen op bachelor- en masterniveau.

Tijdens de studie diergeneeskunde leer je alles over het dierlijk lichaam. Je onderzoekt niet alleen hoe de cellen en moleculen van dieren zijn opgebouwd, maar bijvoorbeeld ook hoe dieren zich gedragen in een groep of wat de samenhang is tussen de gezondheid van mensen, dieren en hun leefomgeving?

Diergeneeskunde in Australië

Diergeneeskunde of veterinaire geneeskunde is een studie die je opleidt tot dierenarts. Deze wetenschappelijke opleiding bestaat in Nederland alleen aan de Universiteit Utrecht. Je hebt er een vwo-diploma voor nodig met profiel natuur en gezondheid of natuur en techniek met Biologie 1 en 2. Voor de opleiding geldt een numerus fixus, wat betekent dat het aantal beschikbare plaatsen beperkt is en er een loting plaatsvindt.

Wil jij liever ergens anders je studie doen, en dan bedoelen we niet België, en zoek je een opleiding in het buitenland? Kies dan voor een opleiding diergeneeskunde in Australië! De toelating tot deze opleidingen is, net als in Nederland, streng en ook in Australië heb je minimaal een VWO diploma nodig voor toelating. Een studie Down Under is een geweldige ervaring en de kwaliteit van het onderwijs is uitstekend.

Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen diergeneeskunde aanbieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Diergeneeskunde?
Neem contact op
Contact