Geologie

Geologie studeren in het buitenland

Wil jij meer weten over gesteenten en de wijze waarop ze zijn ontstaan? Ben je bijvoorbeeld nieuwsgiering naar de geschiedenis van de noordelijke zwerfstenen die in de ijstijd in Noord-Nederland terecht zijn gekomen? Of weet jij alles over permafrost en fossielen? Dan is een studie geologie of aardkunde zeker iets voor jou. Geologie behoort tot de aardwetenschappen en als geoloog bestudeer je de aarde, haar geschiedenis en de processen die haar vormen en gevormd hebben.

Tijdens de studie geologie leer je alles over gesteenten en de informatie die gesteenten bevatten. De manier waarop ze zijn ontstaan en de ontwikkeling die ze hebben doorgemaakt kunnen iets vertellen over de geschiedenis van onze aardkorst, het klimaat en de ontwikkeling van het leven.

Je leert onder andere over gebergten, gesteenten, fossielen, mineralen, rivieren, oceanen en ijskappen. Naast het volgen van colleges, doe je als student geologie ook veel veldwerk. En het leuke van een studie in het buitenland is dat je dan natuurlijk ook veldwerk daar verricht. Wat dacht je bijvoorbeeld van onderzoek doen in het vulkanisch gebied van Nieuw-Zeeland?

Geologie studeren aan de University of Otago

Geologie studeren aan de University of Otago
University of Otago ligt in Dunedin, een kleine maar levendige studentenstad op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het Zuidereiland is met haar schitterende fjorden en gletsjers een prachtige locatie voor geologiestudenten.
Lees meer over University of Otago

Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen geologie aanbieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Geologie?
Neem contact op
Contact