Landbouw

Landbouw studeren in het buitenland

Een studie Landbouw richt zich op de agrarische sector. Deze bedrijfstak is heel breed en gaat niet alleen over boeren, maar bijvoorbeeld ook over de graan- of bloemenhandel of voedingsbedrijven (food). In het buitenland zijn diverse mogelijkheden om een opleiding te doen of vakken te volgen op het gebied van landbouw. Wat dacht je van tropical agriculture in Australië?

Landbouw is een brede studierichting, met diverse soorten opleidingen. Een voorbeeld daarvan is de studie agribusines die zich concentreert op de bedrijfskundige kant van de sector, op de kwaliteitszorg, voedselveiligheid, logistiek en transport van agrarische ofwel landbouwproducten. Je leert (internationaal) ondernemen en krijgt specifieke productkennis en inzicht in de keten van product tot consument.

Je kunt binnen landbouw bijvoorbeeld ook kiezen voor een studie tuin- en akkerbouw, waarbij onderwerpen als productiemethoden, voorkomen en bestrijden van ziektes, export en overheidsbeleid aan de orde komen. Of je kunt je specialiseren in milieu- en duurzaamheidsvraagstukken binnen de land- en tuinbouw.

Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen Landbouw aanbieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Landbouw?
Neem contact op
Contact