Mariene biologie

Mariene biologie studeren en onderzoek doen in het Great Barrier Reef in Australië

Mariene biologie studeren in het buitenland

Raak jij gefascineerd door het leven in en rond zee en wil je alles weten over de flora en fauna in de oceaan en langs de kust? Dan is een studie mariene biologie zeker iets voor jou! Een opleiding marine biology in het buitenland heeft als voordeel dat je meer van de wereld ontdekt, omdat je bijvoorbeeld onderzoek doet in het prachtige Great Barrier Reef in Australië of veldwerk op Hawaii. Uiteraard onder begeleiding van ervaren wetenschappers.

Ruim 70% van de aardoppervlakte bestaat uit zeeën en oceanen. Tijdens een studie mariene biologie leer je alles over deze ecosystemen en over organismen, zoals algen, koralen, plankton, vissen en zeegrassen. Maar je bestudeert bijvoorbeeld ook wat de gevolgen zijn van menselijk handelen op het kustgebied, wat droogte of juist een overvloed aan water doet met organismen of wat de rol is van oceanen bij klimaatsveranderingen.

Zeeleven

Het zeeleven en kustgebied zijn zeer dynamisch. Organismen die in het getijdegebied leven, moeten zich dan ook steeds aanpassen aan de omstandigheden. Hoe meer we weten over bovenstaande zaken, hoe beter we kunnen voorspellen welke invloed een bepaalde ingreep heeft op het ecosysteem.

Na je studie

Na je studie kun je aan de slag bij onderzoeksinstituten of binnen de publieke sector, bijvoorbeeld in het onderwijs, de journalistiek, communicatie of visserij.

Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen Mariene biologie aanbieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Mariene biologie?
Neem contact op
Contact