Natuurkunde

Natuurkunde studeren in het buitenland

Ben jij nieuwsgierig, gefascineerd door de wereld om je heen en heb je geen moeite met exacte vakken op school? Dan is een studie natuurkunde echt iets voor jou! Bij natuurkunde leer je begrijpen waarom de wereld is zoals hij is. Wil jij na je examen natuurkunde studeren in het buitenland? KILROY helpt je met je zoektocht naar de juiste opleiding om natuurkundige te worden.

Tijdens de studie natuurkunde leer je alles over onder andere:

  • astrofysica (studie van het allergrootste),
  • biofysica (studie van levensprocessen),
  • nanofysica (studie van het allerkleinste).

Je doet proeven, experimenten en onderzoek in de praktijk en in het laboratorium of je buigt je over fundamentele vragen, theorieën en modellen vanachter je bureau. En dit alles om kennis en inzicht op te doen, waarmee nieuwe technologische doorbraken kunnen worden gecreëerd. Denk bijvoorbeeld aan apparatuur voor diagnostiek en behandeling in de gezondheidszorg of ontwikkelingen op het gebied van nanotechnologie en duurzame energie.

Natuurkunde studeren aan University of South Australia

Natuurkunde studeren aan University of South Australia
University of South Australia (UniSA) is een vooruitstrevende universiteit en met ruim 34.000 studenten de grootste universiteit in South Australia. De universiteit staat bekend om haar technische opleidingen en onderzoeksprogramma's.
Lees meer over UniSA


Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen Natuurkunde aanbieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Natuurkunde?
Neem contact op
Contact