Oceanografie

Leer alles over de oceanen tijdens een studie in het buitenland

Oceanografie studeren in het buitenland

Wil jij de processen in de oceaan bestuderen en alles weten over natuurverschijnselen als El Niño? Kies dan voor een studie Oceanografie. En waar kun je dat beter doen dan op Hawaii midden in de Stille Oceaan of in Australië of Nieuw-Zeeland? KILROY helpt je met het vinden van de juiste opleiding in het buitenland.

Oceanografie hangt nauw samen met het klimaat en meteorologie. Tijdens de studie oceanografie:

  • krijg je inzicht in hoe zeestromen het klimaat beïnvloeden, wat de oorzaak is van de stijgende zeespiegel en welke invloed dit heeft op bijvoorbeeld het kustsysteem;
  • onderzoek je wat de invloed is van klimaatverandering op de koraalriffen in het Great Barrier Reef in Australië of de ijskap in Groenland;
  • leer je circulatiepatronen in atmosfeer en oceaan beschrijven en meet je overeenkomsten en verschillen in de dynamiek ervan met behulp van computer en/of wiskundige modellen.

Dit zijn enkele voorbeelden van wat je tijdens een opleiding tot oceanograaf leert. Als student oceanografie wordt je uitgerust met kennis en vaardigheden om informatie te vergaren, verwerken en gebruiken over de eigenschappen van de oceanen, met als doel de mariene systemen te begrijpen en te behouden.

Oceanografie studeren aan Hawaii Pacific University

Oceanografie studeren aan Hawaii Pacific University
Aan Hawaii Pacific University (HPU) kun je een studie oceanografie op bachelorniveau volgen. Maar je kunt hier ook een half jaar of een jaar studeren als study abroad student. Hawaii ligt midden in de Grote Oceaan.
Lees meer over HPU


Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen Oceanografie aanbieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Oceanografie?
Neem contact op
Contact