Wiskunde

Wiskunde studeren in het buitenland

Wiskunde is een uitgebreide wetenschap waarmee je diverse richtingen op kunt. Bij een studie wiskunde ga je op zoek naar oplossingen voor abstracte problemen. Eigenlijk lijkt het op puzzelen, je leert orde scheppen in de chaos. KILROY helpt je met het vinden van een wiskunde opleiding in het buitenland.

De wiskunde die je kent van de middelbare school is slechts een klein deel van een uitgebreide wetenschap met vele toepassingen. Waar je op de middelbare school vooral sommen leert oplossen, word je op de universiteit uitgedaagd te kijken naar de samenhang en structuur achter de getallen en formules. Als wiskundige wordt je getraind in analytisch denken.

Wiskunde is goed te combineren met natuurkunde, informatica of biologie en kent diverse specialisaties zoals bedrijfswiskunde of technische wiskunde. Na je studie kun je aan de slag in het onderwijs, bij de overheid, in het bedrijfsleven, bij multinationals, ingenieurs- en adviesbureaus, banken enzovoort.

Wiskunde studeren aan Macquarie University in Sydney, Australië

Wiskunde studeren aan Macquarie University in Sydney, Australië
Macquarie studenten worden opgeleid om anders te denken - je leert niet alleen wat je moet denken, je leert vooral hoe te denken. De universiteit biedt opleidingen waarin theorie wordt gecombineerd met voorbeelden uit de praktijk.
Lees meer over MQ

Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen Wiskunde aanbieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Wiskunde?
Neem contact op
Contact