Early childhood education

Early childhood education studeren in het buitenland

Early childhood education studeren in het buitenland

Het onderwijs aan kinderen in de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) vereist specifieke scholing. Werk jij graag met jonge kinderen? Wil je peuters en kleuters helpen om bijvoorbeeld hun taal- of ontwikkelingsachterstand in te halen zodat ze een goede start maken op de basisschool? Dan is een studie Early childhood education in het buitenland echt iets voor jou.

Tijdens de studie Early childhood education leer je tijdens hoorcolleges en werkcolleges alles over het onderwijs van jonge kinderen tot de leeftijd van ongeveer acht jaar. Veel aandacht gaat uit naar de groep kinderen in de periode voor de start van de leerplicht. Met als doel dat zij een goede start maken op de basisschool en zich goed kunnen ontwikkelen. Je doet praktische pedagogische kennis en onderwijservaring op.

Door (een deel van) deze studie in het buitenland te volgen, doe je niet alleen kennis op het gebied van onderwijs op maar ook interculturele kennis en sociale vaardigheden. Na je opleiding kun je als professional werken bij onder andere kleuterscholen, peuterspeelzalen, de kinderopvang, voorschoolse educatie centra, jeugdcentra of bijvoorbeeld de jeugdgezondheidszorg of andere gezondheidscentra.

Early Childhood Studies aan Victoria University of Wellington in Nieuw-Zeeland

Early Childhood Studies aan Victoria University of Wellington in Nieuw-Zeeland
Aan faculteit Educatie van Victoria University of Wellington (VUW) kun je bachelor en master studies volgen op het gebied van voor- en vroegschoolse educatie. Ook kun je er een of twee semesters vakken volgen in deze studierichting.
Lees meer over VUW

Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen Early childhood education aanbieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Early childhood education?
Neem contact op
Contact