Mensenrechten

Mensenrechten studeren in het buitenland

Mensenrechten studeren in het buitenland

Vind jij het recht op gelijke behandeling, godsdienstvrijheid, onderwijs en op vrijheid van meningsuiting belangrijk? En wil je een positieve bijdrage leveren aan de positie van minderheden en aan internationale vraagstukken op het gebied van de rechten van de mens? Kies dan voor een studie mensenrechten in het buitenland.

Met een studie mensenrechten ofwel human rights in het buitenland verdiep je je niet alleen in de fundamentele rechten van de mens in Nederland maar ook internationaal gezien. Wat dacht bijvoorbeeld van het volgen van een minor of master mensenrechten aan een universiteit in Australië, Engeland of Nieuw-Zeeland?

Maak jij het verschil?

Tijdens de studie mensenrechten leer je alles over de bescherming van de rechten van de mens en de democratische samenleving, van maatschappelijke vraagstukken, internationaal recht en rechtspraak tot procedurele en inhoudelijke aspecten van diverse verdragen. Na je studie kun je aan de slag bij overheids- of mensenrechtenorganisaties en wie weet maak jij dan het verschil voor een betere wereld.

Mensenrechten studeren aan University of Sydney in Australië

Mensenrechten studeren aan University of Sydney in Australië
University of Sydney (USyd) staat hoog in de internationale onderwijsrankings en biedt study abroad- en masterprogramma’s in de studierichting human rights.
Lees meer over USyd

Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen mensenrechten bieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Mensenrechten?
Neem contact op
Contact