Antropologie

Antropologie

Antropologie studeren in het buitenland

Vraag jij je af waarom mensen doen wat ze doen en vind je het leuk om je te verdiepen in andere culturen en samenlevingen? Tijdens de studie culturele antropologie bestudeer je de mens en zijn omgeving. Je onderzoekt hun gebruiken en gewoonten, normen en waarden, symbolen en religies, welke denkbeelden daaraan verbonden zijn en waarom dat soms botst met andere culturen. En waar kun je dat beter doen dan in het buitenland? KILROY helpt je bij het vinden van een studie antropologie in het buitenland.

De studie antropologie is een zeer theoretische opleiding waarbij je veel literatuur tot je moet nemen en veel zelfstandig werkt. Tijdens de studie verricht je tevens veldwerk en onderzoek je vraagstukken op het gebied van mondialisering, (internationale) conflictsituaties of bijvoorbeeld armoede en uitsluiting.

Verander je wereldbeeld

Met een studie antropologie in het buitenland verandert niet alleen je wereldbeeld, maar ook hoe je zelf in het leven staat. Studeren in het buitenland maakt je zelfstandiger en je ontmoet nieuwe vrienden uit alle hoeken van de wereld.

Na je studie antropologie

Na je studie kun je als afgestudeerd antropoloog alle kanten op, denk aan beroepen als documentairemaker of beleidsadviseur, onderzoeker of projectleider bij de overheid, bij ontwikkelingsorganisaties of bijvoorbeeld musea.

Antropologie studeren aan University of Auckland in Nieuw-Zeeland

Antropologie studeren aan University of Auckland in Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland is het land bij uitstek voor een studie Antropologie. Ongeveer 15% van de bevolking stamt af van de oorspronkelijke bewoners, de Maori, en hun invloed is overal in de Nieuw-Zeelandse cultuur terug te vinden.
Lees meer over University of Auckland

Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen antropologie bieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Antropologie?
Neem contact op
Contact