Ontwikkelingsstudies

Ontwikkelingsstudies in het buitenland

Armoede, aids, natuurrampen, oorlog, allemaal problemen waar we niet echt vrolijk van worden. Gelukkig zijn er mensen die zich graag bezig houden met het zoeken naar oplossingen voor al deze problemen. Ben jij zo iemand en houd je wel van een uitdaging? Dan is de opleiding Internationale Ontwikkelingsstudies (IO) zeker iets voor jou! KILROY helpt je graag met het vinden van een studie IO in het buitenland.

Tijdens ontwikkelingsstudies richt je op verschillende soorten vraagstukken zoals armoede, wereldvoedselcrisis, milieu en duurzame productie met als doel het verbeteren van de levensomstandigheden van mensen wereldwijd. De opleiding heeft veel verschillende invalshoeken en kun je combineren met disciplines zoals sociologie, antropologie, economie, communicatie, technologie, organisatie, beleid en management.

Voor een betere toekomst

De studie is afwisselend en boeiend. Je onderzoekt bijvoorbeeld hoe mensen reageren op veranderingen, wat zij zelf doen om hun situatie te verbeteren of hoe internationale organisaties en overheden van betekenis kunnen zijn om hen te ondersteunen voor een betere toekomst.

Wil jij studeren in een internationale omgeving met veel buitenlandse studenten en Engels als algemene voertaal? Kies dan voor deze studie in het buitenland. Je kunt een volledige bachelor of master doen, maar een half jaar naar het buitenland voor je minor is ook mogelijk.

Ontwikkelingsstudies aan University of Otago in Nieuw-Zeeland

Ontwikkelingsstudies aan University of Otago in Nieuw-Zeeland
Aan University of Otago in het prachtige Nieuw-Zeeland kun je een Master of Peace and Conflict Studies doen. De universiteit ligt in Dunedin, een kleine maar levendige studentenstad op het Zuidereiland.
Lees meer over University of Otago

Vind universiteiten in het buitenland die Ontwikkelingsstudies bieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Ontwikkelingsstudies?
Neem contact op
Contact