Sociologie

Sociologie studeren in het buitenland

Sociologie is een veelzijdige en boeiende studierichting binnen de sociale wetenschappen. Wil jij sociologie studeren aan een universiteit in het buitenland? KILROY kan je helpen met het vinden van een bachelor, master of study abroad programma in Amerika, Australië, Canada, Engeland en Nieuw-Zeeland.

Als socioloog onderzoek je de opvattingen en het gedrag van mensen in de maatschappij. Of het nu gaat om wereldwijd onderzoek of om onderzoek op microniveau zoals in het gezin, de wijk of op school. Je bestudeert de sociale samenhang, de solidariteit en of er economische of sociale ongelijkheden zijn. Of je onderzoekt wat sociale veranderingen veroorzaken bij personen, denk maar aan modernisering of de multiculturele samenleving.

De studie

Tijdens de studie sociologie leer je hoe je sociologisch onderzoek uitvoert. Je leert hoe je onderzoekt, meet en beschrijft hoe samenlevingen functioneren of hoe het komt dat ze juist niet goed functioneren.

Sociologie studeren aan Macquarie University in Sydney, Australië

Sociologie studeren aan Macquarie University in Sydney, Australië
Kies voor een bachelor of study abroad opleiding aan Macquarie University (MQ) in de geweldige Australische studentenstad Sydney! MQ is een van de meest internationale universiteiten ter wereld en biedt uitstekend onderwijs.
Lees meer over MQ

Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen sociologie bieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Sociologie?
Neem contact op
Contact