Chinees

Chinese taal studeren in het buitenland

Chinese taal studeren in het buitenland

De Chinese taal bestaat uit een groot aantal complexe karakters. Chinese tekens zien er allemaal even prachtig uit. Ze zijn moeilijk uit te spreken of te schrijven, maar er zijn voldoende argumenten om toch Chinees te leren. Hieronder sommen wij ze voor je op.

Met Chinees bedoelt men meestal het standaardmandarijn. Mandarijn is de grootste van de Chinese talen en wordt gesproken door ruim 1,2 miljard mensen. Het is de officiële spreektaal van de Volksrepubliek China, Taiwan en wordt ook gesproken in andere landen van het Verre Oosten, zoals Maleisië, Thailand, Indonesië en Singapore. Niet onbelangrijk dus!

Vier redenen om Chinees te leren

  • Houd jij van het onbekende? Dan is Chinees leren een groot avontuur. Hoe cool is het wanneer je in Azië de Chinese tekens herkent en begrijpt en je jezelf verstaanbaar kan maken op straat in China?
  • Ook al zijn de Chinese karakters moeilijk uit te spreken en te schrijven, de grammatica is redelijk eenvoudig omdat er geen gebruik wordt gemaakt van vervoegingen.
  • Steeds meer bedrijven doen zaken met China. Als student Chinees ben je daarom een waardevolle toekomstige werknemer voor deze ondernemingen.
  • De Chinese cultuur en denkwijze verschillen veel van de westerse. Kennis van deze cultuur en denkwijze vergemakkelijkt de communicatie met mensen uit Aziatische landen.

Vind universiteiten in het buitenland die Chinese taalstudies bieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Chinees?
Neem contact op
Contact