Spaans

Spaans studeren in het buitenland

Spaans studeren in het buitenland

Spaanse taal en cultuur studeren in het buitenland betekent niet automatisch dat je naar Spanje of Latijns-Amerika hoeft te gaan. Je kunt de Spaanse taal ook leren aan een universiteit in Californië, Amerika, in Australië of, iets dichter bij huis, in Engeland. Onze studieadviseurs helpen je graag met het vinden van de juiste opleiding in het buitenland.

Spaans is een prachtige taal. Het is een Romaanse taal en, na het Chinees, de meest gesproken taal ter wereld. Voor meer dan 400 miljoen mensen is Spaans de moedertaal, terwijl voor ruim 350 miljoen mensen Engels de moedertaal is.

Spaans leren

Wil jij je op universitair niveau verdiepen in de diverse varianten van de Spaanse taal en in de rijke Spaanse historie en cultuur? Dan kunnen wij je daar bij helpen. KILROY werkt samen met uitstekende universiteiten in verschillende landen. Niet in Spanje of Latijns-Amerika, maar wel in Australië, Canada, Engeland, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. En je kunt er prima Spaans studeren, zowel op bachelor- als op masterniveau en ook als study abroad student.

Van Cervantes tot Carlos Ruiz Zafón

Spaanstalige landen hebben een rijke cultuur, geschiedenis en literatuur. Tijdens je studie worden ook de belangrijkste personen en stromingen uit de Spaanstalige literatuur en de Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur, geschiedenis en politiek behandelt. Hierbij kun je denken aan de boeken van Cervantes, Isabel Allende, Gabriel García Márquez en Carlos Ruiz Zafón, maar ook aan kunstenaars als Picasso, cineasten als Pedro Almodóvar, Spaanse muziek, de Argentijnse tango, de periode van Franco of aan tapas.

Afgestudeerd en dan…

Na je studie Spaanse taal en cultuur heb je veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Je kunt aan de slag bij onderwijsinstellingen, tekst- en vertaalbureaus, in de journalistiek, het toerisme, bij de (semi)overheid en in het internationale bedrijfsleven, bijvoorbeeld als:

  • accountmanager,
  • communicatiemedewerker,
  • docent Spaans,
  • verslaggever,
  • literatuurrecensent,
  • redacteur,
  • reisbegeleider,
  • tolk,
  • vertaler.

Spaans studeren aan California State University San Marcos

Spaans studeren aan California State University San Marcos
California State University San Marcos (CSUSM) ligt aan de kust van Zuid-Californië in Amerika, een geweldige plek voor een studie Spaans in het buitenland. De universiteit biedt bachelor, master en study abroad opleidingen.
Lees meer over CSUSM

Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen Spaans bieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Spaans?
Neem contact op
Contact