Civiele techniek

Leer alles over hangbruggen zoals de Golden Gate Bridge tijdens je studie civiele techniek

Civiele techniek studeren in het buitenland

Heb jij altijd al veel interesse gehad in het ontwerp, de bouw en het beheer van grote infrastructurele voorzieningen zoals metrostations, vliegvelden, havens of bijvoorbeeld bruggen en viaducten? Is het jouw droom om betrokken te zijn bij grote bouwconstructies en heb je zin in avontuur? Dan is een studie civiele techniek in het buitenland zeker iets voor jou.

Tijdens de studie civiele techniek leer je het plannen, ontwerpen en bouwen van (openbare) gebouwen en voorzieningen, van transportsystemen, gas-en watervoorziening, (lucht)havens tot kleine en grote bouwwerken. Bij grote bouwwerken kun je denken aan bekende (hang)bruggen zoals Sydney Harbour Bridge in Australië en Golden Gate Bridge in San Francisco, Amerika, aan hoge gebouwen zoals Shanghai Tower in Shanghai, China of aan het nieuwe Utrecht Centraal Station.

Ingenieur

Als civiel ingenieur ben jij de specialist die zich bezig houdt met het ontwerpen en toezien op de uitvoering van allerlei soorten bouwconstructies. Voor deze studie moet je wel creatief en innovatief zijn. Bovendien heb je een vwo-diploma nodig met een goed cijfer voor de vakken wis- en natuurkunde.

Civiele techniek studeren aan Queensland University of Technology in Brisbane, Australië

Civiele techniek studeren aan Queensland University of Technology in Brisbane, Australië
Queensland University of Technology (QUT) is een van de modernste universiteiten van Australië. De universiteit wordt nationaal en internationaal geprezen voor haar opleidingen en bereidt je actief voor op de arbeidsmarkt.
Lees meer over QUT

Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen Civiele techniek bieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Civiele techniek?
Neem contact op
Contact