Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek

Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek studeren in het buitenland

Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek studeren in het buitenland

Hoeveel vracht kan een vliegtuig meenemen? Hoe ontwerp je een vliegtuigvleugel? Heb jij een passie voor techniek en alles wat te maken heeft met luchtvaart en ruimtevaart? Dan is een studie luchtvaart- en ruimtevaarttechniek echt jouw ding!

De luchtvaart- en ruimtevaartindustrie is een zeer spannend vakgebied. En een studie luchtvaart- en ruimtevaarttechniek in het buitenland volgen, biedt je extra uitdaging en voordelen. Je verbetert namelijk niet alleen je technische vaardigheden, talenkennis en kennis van andere culturen, je bouwt tevens een geweldig internationaal netwerk op voor je toekomstige carrière.

Vliegtuigen, helikopters en satellieten

Tijdens de studie leer je niet alleen vliegtuigvleugels ontwerpen en testen, je bestudeert alle disciplines binnen de luchtvaart- en ruimtevaarttechniek, zoals:

  • materiaalkennis (Welke materialen zijn geschikt om een vliegtuig van te bouwen zodat deze bestand is tegen de hoge druk en de extreme temperaturen die het ondervindt tijdens de vlucht?)
  • hoogstaande techniek ontwikkelen (Hoe ontwerp je een vliegtuig dat nog sneller of hoger vliegt? Kun je een satelliet nog kleiner en effectiever maken? Hoe ontwerp je moderne, nieuwe helikopters?)
  • duurzame techniek ontwikkelen (Hoe ontwerp je een vliegtuig dat nog zuiniger vliegt?)
  • aerodynamica (Wat is de aerodynamisch meest ideale vorm van een vliegtuig om de luchtweerstand zo laag mogelijk te houden?)
  • natuur- en wiskunde (Hoe bereken je satellietbanen?)

Het leuke van opleidingen luchtvaart- en ruimtevaarttechniek is dat je naast theorievakken veel praktijkvakken hebt. Er is een goede koppeling tussen theorie en praktijk.

Luchtvaart- en ruimtevaarttechniek studeren aan Royal Melbourne Institute of Technology

Luchtvaart- en ruimtevaarttechniek studeren aan Royal Melbourne Institute of Technology
Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) in Australië staat bekend om haar goede opleidingen op het gebied van techniek en biedt interessante stagemogelijkheden bij grote, internationale bedrijven zoals Airbus.
Lees meer over RMIT

Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen Luchtvaart- en ruimtevaarttechniek bieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek?
Neem contact op
Contact