Nanotechnologie

Nanotechnologie studeren in het buitenland

Nanotechnologie studeren in het buitenland

Raak jij gefascineerd door de wereld van atomen en moleculen? En wil je een periode in een ander land studeren? Kies dan voor een studie Nanotechnologie in het buitenland. Nanotechnologie is de techniek die het mogelijk maakt te werken met deeltjes op een schaal van een miljardste van een meter ofwel een nanometer (nm).

Nanotechnologie is een multidisciplinaire wetenschappelijke studie, waarbij vakken als scheikunde, natuurkunde, biologie, biotechnologie en materiaalkunde van belang zijn. Het omvat zeer diverse onderzoeksgebieden en elke technologie die werkt op nanoschaal.

Klein, kleiner, kleinst

Bij nanotechnologie werk je met hele kleine structuren en deeltjes, vaak zo klein als enkele atomen of moleculen. Dit doe je met verschillende microscopen in een laboratorium (nanolab). Met speciale technieken kun je deze structuren en deeltjes manipuleren en toepassen om nieuwe materialen en systemen te ontwikkelen die op hun beurt weer leiden tot verbeterde producten en nieuwe toepassingen. Hierbij kun je denken aan allerlei huis-, tuin- en keukenproducten zoals verf, huishoudapparatuur, zonnebrandcrème en verband- of verpakkingsmaterialen, maar bijvoorbeeld ook aan kleding, beeldschermen, zonnecellen of medische apparatuur.

Welke uitvinding komt op jouw naam te staan?

Met een opleiding Nanotechnology in het buitenland leer je niet alleen alles over de fysische en chemische eigenschappen van materialen en hoe je deze kan veranderen en verbeteren, je verbetert ook je Engelse taalkennis en bouwt een internationaal netwerk op. Honderden onderzoeksgroepen over de hele wereld werken dagelijks aan nieuwe, verbeterde toepassingen, van autolak waar geen krassen op kunnen komen tot spijkerbroeken die niet vies kunnen worden. Welke uitvinding komt op jouw naam te staan?

Nanotechnology studeren aan University of New South Wales in Sydney, Australië

Nanotechnology studeren aan University of New South Wales in Sydney, Australië
University of New South Wales (UNSW) heeft een goede reputatie op het gebied van wetenschappelijk onderwijs en nanotechnologie. Tijdens de studie heb je toegang tot eersteklas laboratoria en word je persoonlijk begeleid.
Lees meer over UNSW

Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen Nanotechnologie bieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Nanotechnologie?
Neem contact op
Contact