Petroleum engineering

Petroleum engineering studeren in het buitenland

Het avontuur komt je tegemoet met de studie Petroleum Engineering. De wereld van de olie-industrie is uitdagend en zeer internationaal georiënteerd. Een studie in het buitenland is hierbij onmisbaar. Shell, DSM en andere multinationals in deze sector zijn altijd op zoek naar goed opgeleide ingenieurs met buitenland ervaring. De universiteiten in het buitenland waar KILROY mee samenwerkt, bieden uitstekende opleidingen in deze studierichting.

Tijdens de studie petroleum engineering leer je alles over het vinden, winnen en verwerken van aardolie ofwel petroleum. Je verdiept je onder andere in de chemische samenstelling, soorten aardolie, nieuwe, innovatieve exploitatietechnieken, vindplaatsen, olieprijzen en -voorraden en de geschiedenis en toekomst van de aardoliewinning en energievoorziening.

Minor, bachelor of master

Hoe win je zo veel mogelijk olie uit een reservoir? Welke effecten heeft de vondst van olie op een land? Wil jij je verdiepen in een bepaald onderwerp of je verbreden in je vakgebied met een minor? Volg dan een aantal vakken aan een universiteit in het buitenland met een study abroad programma? Of doe een volledige bachelor of master aan een buitenlandse universiteit.

Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen Petroleum engineering bieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Petroleum engineering?
Neem contact op
Contact