Scheikundige technologie

Scheikundige technologie studeren in het buitenland

Scheikundige technologie studeren in het buitenland

Vind jij exacte vakken leuk? Wil je naast hoorcolleges graag aan de slag in een laboratorium om proeven uit te voeren en de wereld een beetje mooier maken? Kies dan voor een studie Scheikundige Technologie! Door deze studie in het buitenland te doen, volg je niet alleen een goede opleiding maar verbeter je tevens je Engels en vergroot je je carrièreperspectief.

Tijdens de opleiding scheikundige technologie komen exacte vakken als scheikunde, wiskunde en natuurkunde zeker aan bod. Verder krijg je vakken als materiaalkunde, procestechnologie en nanotechnologie. Naast theorie en hoorcolleges volg je ook werkcolleges, practica, werk je aan projecten en in het laboratorium.

Maak de wereld mooier

Je leert nieuwe producten en materialen ontwikkelen waarmee je diverse maatschappelijke problemen kunt oplossen. Denk maar eens aan de interessante ontwikkelingen op het gebied van schone energie, vuilafstotende steriele verbandmaterialen voor de medische sector of milieuvriendelijke textiel voor de kledingbranche.

Toekomstperspectief

Er is grote vraag naar goed opgeleide scheikundig ingenieurs. Na je studie kun je terecht bij bedrijven in de chemische sector, bij de overheid, bij universiteiten, ontwerpbureaus of onderzoekslaboratoria als bijvoorbeeld scheikundig technoloog, onderzoeker, product engineer, milieuadviseur, beleidsmedewerker, manager of teamleider.

Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen scheikundige technologie bieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Scheikundige technologie?
Neem contact op
Contact