Software engineering

Software engineering studeren in het buitenland

Software engineering studeren in het buitenland

Heb jij een grote interesse in computers en software en houd je van reizen? Dan is een studie software engineering in het buitenland echt iets voor jou. Je wordt opgeleid tot software ingenieur en kunt tegelijkertijd de wereld ontdekken en je taalvaardigheid en kennis van andere culturen verbeteren.

Software engineering is een deelgebied van de informatica en is meer dan alleen programmeren. Als software engineer houd je je bezig met alle aspecten van het bouwen van informatiesystemen die een oplossing bieden voor een vraag of probleem van een eindgebruiker. Van het analyseren van de vraag of het probleem, het ontwerpen, testen en installeren van computerprogramma’s tot het onderhouden en beheren ervan.

Tijdens de studie

Tijdens de studie leer je hoe je informatie met behulp van software op een veilige en efficiënte manier beschikbaar kunt stellen voor gebruikers. Je ontwikkelt vaardigheden om software te kunnen ontwikkelen, analyseren en beheren, waarbij je niet alleen let op de technische kant van de software, maar ook op de gebruikersvriendelijkheid en de functionaliteit.

Software engineering studeren aan University of Auckland in Nieuw-Zeeland

Software engineering studeren aan University of Auckland in Nieuw-Zeeland
University of Auckland is de grootste universiteit van Nieuw-Zeeland. De campus ligt vlakbij zee en op 5 minuten van het bruisende centrum van Auckland. Je kunt er masters of study abroad programma´s in software engineering doen.
Lees meer over University of Auckland

Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen software engineering bieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Software engineering?
Neem contact op
Contact