Werktuigbouwkunde

Werktuigbouwkunde studeren in het buitenland

Tijdens de studie Werktuigbouwkunde leer je nieuwe producten ontwerpen en maken. Ben jij creatief, vind je techniek fascinerend en wil je graag (een periode) in het buitenland studeren? Met een opleiding Mechanical Engineering in Amerika, Australië, Canada, Engeland of Nieuw-Zeeland kun je je breder ontwikkelen.

Bij werktuigbouwkunde komen theorie en praktijk samen. Je werkt regelmatig in projecten en verdiept je in allerlei apparaten en machines. Hoe ze werken, maar ook hoe je ze kunt verbeteren qua technologie, levensduur, energieverbruik, gebruiksgemak, veiligheid of bijvoorbeeld afval of hergebruik. Voor deze studie heb je kennis van wiskunde en natuurkunde nodig.

Mechanical Engineer

Na je studie kun je als werktuigbouwkundige (mechanical engineer), techneut of in een management functie aan de slag bij grote multinationals als oliemaatschappijen, bierbrouwerijen of in de scheepvaart, bij ingenieursbureaus of in het onderwijs.

Werktuigbouwkunde studeren aan University of Technology Sydney in Australië

Werktuigbouwkunde studeren aan University of Technology Sydney in Australië
University of Technology Sydney (UTS) is een technische universiteit met een sterke focus op innovatie en praktijkgericht leren met opleidingen Mechanical Engineering op bachelorniveau en als study abroad programma.
Lees meer over UTS

Vind universiteiten in het buitenland die opleidingen Werktuigbouwkunde bieden door hieronder op het land van je voorkeur te klikken:

Meer informatie over de studierichting Werktuigbouwkunde?
Neem contact op
Contact