Amerika

Bezoek de Grand Canyon tijdens je studie in Amerika
 

Studeren in Amerika

Amerika is een geweldige studiebestemming. Wie wil er nu niet studeren in New York, Los Angeles, San Diego, Californië of op Hawaii? Het op twee na grootste land ter wereld in bevolking en oppervlakte heeft een multiculturele samenleving en een gevarieerd landschap en klimaat. Ontdek tijdens je studie in de Verenigde Staten de prachtig besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte vlaktes, geweldige surfstranden en indrukwekkende steden.

Studie in Amerika

Amerika is bij uitstek een erg aantrekkelijke plek om op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen en avonturen, ook op het gebied van onderwijs. Het land biedt vele studiemogelijkheden. Per jaar studeren er ruim 720 duizend internationale studenten, waarvan ca. 1.800 Nederlandse studenten in Amerika. Er is een grote keuze aan onderwijsinstellingen en het onderwijs is van hoog niveau.

Lees meer over het onderwijs in Amerika.

Meer informatie over studeren in Amerika?
Neem contact op

Ervaringen van studenten in Amerika

Het is altijd leuk om de verhalen te lezen van studenten die al in de Verenigde Staten hebben gestudeerd. Zij hebben vaak goede tips en adviezen. Wil je weten hoe andere studenten hun studie in het buitenland (hebben) ervaren? Lees dan de inspirerende verhalen van studenten die in het buitenland studeren of studeerden.

Lees de inspirerende verhalen van studenten die je voorgingen.

Studeren in de Verenigde Staten - KILROY helpt je

Typisch Amerikaans

In Amerika geldt bijna het omgekeerde van het Nederlandse 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. En alles is er groot, groter of grootst. In je vrije tijd hoef je je niet vervelen. Je kunt er surfen, kajakken, duiken, bergbeklimmen, raften en geweldige roadtrips maken, om maar een aantal mogelijkheden te noemen. Amerika is ook het land van de enorme shopping malls, film studios en pretparken zoals Universal Studios Hollywood en Disneyland.

Studeren in Amerika met KILROY

De Amerikaanse cultuur heeft een grote invloed op onze westerse wereld, zowel op het gebied van muziek, televisie, film en amusement als op het gebied van literatuur, levensstijl en bedrijfsleven. Denk maar aan celebs als Beyoncé, Bruno Mars, Ariana Grande en P!nk, de rapscene met Eminem, Jay-Z, Nicki Minaj en Sean 'Diddy' Combs aka Puff Daddy of aan Amerikaanse bedrijven als Netflix, Facebook, Google en de diverse fastfoodketens.

Beleef het Amerikaanse leven in het echt door er een periode te gaan studeren. Dan kun je direct ook een bezoek brengen aan toffe locaties als Hollywood, Las Vegas en Broadway!

Klimaat in de Verenigde Staten

Omdat het land met haar vijftig staten zo groot is, verschilt het klimaat per gebied. September en oktober zijn de enige maanden die normaal gesproken behaaglijk warm zijn in alle staten.

Meer informatie over Amerika?
Neem contact op
Contact