American Musical and Dramatic Academy

Meld je aan voor een studie Acting aan AMDA in Amerika
 

Studeren aan American Musical and Dramatic Academy

Wil jij acteren, zingen of dansen en behoren tot de beste performers? Is het jouw droom om te schitteren in een musical of op het toneel? Ga dan studeren met de beste performers! American Musical and Dramatic Academy (AMDA) is een van de beste Amerikaanse onderwijsinstellingen voor podiumkunsten met campussen in New York en Los Angeles.

Hieronder vind je informatie over studeren aan AMDA. Op de subpagina’s lees je meer over de opleidingen, huisvesting, aanmeldprocedure en het studentenleven in NY en LA.

Is AMDA de juiste onderwijsinstelling voor mij?

AMDA is dé onderwijsinstelling voor jou als je:

 • acteur, zanger of danser op Broadway wilt worden of wilt werken in de televisie- en filmwereld;
 • wilt wonen en studeren in het centrum van New York en/of Los Angeles;
 • wilt studeren aan een instelling met meer dan 50 jaar ervaring in onderwijs op het gebied van podiumkunsten en opgeleid wilt worden door professionals uit het werkveld;
 • veel ervaring wilt opdoen op het podium en voor de camera en de mogelijkheid wilt krijgen om audities te doen en je werk te presenteren aan professionals in de sector podiumkunsten.

Wat kan ik studeren aan AMDA?

AMDA biedt diverse opleidingen in de vakgebieden musical, toneel en dans. Je kunt kiezen uit de onderstaande soorten opleidingen in de studierichting podiumkunsten:

 • Diploma/Pathway
 • High school summer conservatory (2 weken)
 • Undergraduate/Bachelor
 • Certificates

Lees meer over de studiemogelijkheden op de pagina Opleidingen aan AMDA.

AMDA in de ranglijsten

AMDA staat op nummer 4 in de ranglijst The Big 10 Most Represented Colleges on Broadway in the 2017-2018 Season van Playbill Magazine.

Ga studeren aan AMDA in New York en/of Los Angeles met KILROY

Wat kost het om te studeren aan AMDA?

Het collegegeld aan AMDA varieert per opleiding en studierichting. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. Hieronder geven we je een indicatie van het collegegeld:

Diploma/Pathway: vanaf ca. 37.370 USD per jaar
High school summer conservatory (2 weken): vanaf ca. 2.725 USD
Undergraduate/Bachelor: vanaf ca. 37.370 USD per jaar
Certificates: vanaf ca. 37.370 USD per jaar

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de exacte studiekosten en een schatting van de kosten voor levensonderhoud in NYC en LA, Amerika.

Leuke weetjes over AMDA

 • Meer dan 60 AMDA-alumni hebben de afgelopen drie jaar een baan gevonden op Broadway en meerdere oud-studenten verschenen wereldwijd op televisie en in films.
 • Je kunt kiezen voor een opleiding in New York of in Los Angeles of een combinatie daarvan.
 • 95% van de AMDA-studenten maakt kans op financiële ondersteuning van de onderwijsinstelling in de vorm van een studiebeurs of -lening. Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie hierover.

Ga studeren aan AMDA -KILROY helpt je met je aanmelding!

Hoe KILROY je helpt met je studie aan AMDA

KILROY helpt je met het vinden van de juiste opleiding aan AMDA, met de praktische voorbereiding voor je studie in het buitenland en handelt voor jou de aanmelding af. Maak gratis een afspraak met een van onze studieadviseurs.

Meer informatie over American Musical and Dramatic Academy?
Neem contact op
Contact