California State University - Monterey Bay

Ervaringen van Daan aan California State University Monterey Bay

Ervaringen van studenten aan California State University Monterey Bay

Wil jij weten hoe andere studenten hun studie in het buitenland ervaren? Hieronder vertelt de Nederlandse student Daan over zijn ervaring aan California State University Monterey Bay in Californië, Amerika.

Daan van Steijn

Universiteit: California State University Monterey Bay
Opleiding: Study abroad programma

Daan volgt sinds begin 2016 een semester lang vakken aan California State University Monterey Bay in Californië, Amerika in het kader van zijn Nederlandse bacheloropleiding Aviation Studies.

Studeren in Amerika

Tijdens mijn studie in Nederland moest ik in mijn derde jaar een minor kiezen. Ik was vrij in waar ik dat wilde doen. Californië heeft mij altijd al aangetrokken en dus besloot ik om hier te gaan studeren. Met de hulp van KILROY ben ik uiteindelijk bij California State University Monterey Bay uitgekomen. Er moest veel geregeld worden met mijn school in Nederland en de universiteit in Californië, maar dat was het zeker waard. Nu zit ik hier voor een semester in Monterey Bay om mijn minor te voltooien.

Monterey Bay
Monterey Bay

California State University Monterey Bay

California State University Monterey Bay (CSUMB) is niet een hele grote campus, er studeren ongeveer 8.000 studenten. Met de fiets doe je er ongeveer 10 minuten over om naar het dichtstbijzijnde strand te komen. De school is gebouwd op een oude militaire basis en dat is soms ook wel te zien. Als je bijvoorbeeld richting het strand loopt dan zie je verlaten barakken.
Op de campus zelf hangt een relaxte sfeer. Dit semester zijn er ongeveer 200 internationale studenten. In de klas zit je dus veelal met Amerikaanse studenten. Ik heb veel Amerikaanse vrienden gemaakt, maar toch blijven de internationale studenten als een groep een beetje bij elkaar.
Omdat in Amerika alles groot is, is het lastig om zonder auto rond te trekken. Wat wij dus vaak doen is een auto huren voor een weekend en dan de omgeving bekijken.

Things to do in California

Monterey Bay zelf is een erg leuke plaats en er zijn veel leuke dingen te doen. Je kan hier naar het Aquarium of Cannery Row. Ook de beroemde golfbaan Pebble Beach is hier op een steenworp afstand vandaan.
Ook Carmel moet je niet overslaan als je hier bent. Dit is een kleine gemeenschap, één van de rijkste van de hele Bay Area. Als je op zoek bent naar een nieuwe Rolex of Audemars Piguet ben je hier op de juiste plek.
En verder is San Francisco met de auto twee uur naar het noorden rijden en Los Angeles een kleine vijf uur naar het zuiden.

Foto's van Daan

Daan met MonteDaan en een vriend met mascotte Monte: Otter Pride!

Meer informatie over California State University - Monterey Bay?
Neem contact op
Contact