California State University - Monterey Bay

CSUMB Colour Rad Run

Huisvesting aan California State University Monterey Bay

De campus van California State University Monterey Bay (CSUMB) ligt op het terrein van de voormalige Amerikaanse legerbasis Fort Ord in Californië. Iedere dag worden er diverse activiteiten georganiseerd voor en door de studenten op de campus, van sportevenementen, gastcolleges en concerten tot allerlei culturele activiteiten en feesten.

Studentenhuisvesting aan CSUMB

CSUMB biedt gegarandeerd huisvesting op de campus indien je je voor de deadline aanmeldt. Zestig procent van de studenten woont op de campus en van de eerstejaars studenten woont er negentig procent op de campus. Je kunt kiezen uit diverse soorten accommodaties, zoals studentenflats of appartementen. Veel internationale studenten wonen in North Quad. Ook is het mogelijk om zelf particuliere huisvesting te zoeken.

North Quad Suites Tour

Campusleven

Otter Student Union (OSU) is een studentenvereniging die zich inzet voor de studentengemeenschap op de campus en allerlei evenementen organiseert. Als internationale student kun je lid worden van meer dan vijftig clubs en deelnemen aan diverse (team)sporten en avontuurlijke uitjes. Hierbij kun je denken aan dansen, lacrosse, rugby, vechtkunst en zeilen, maar ook aan mediakunst, culturele clubs, themadiners, talentenjachten, roadtrips naar de bezienswaardigheden van Californië en nog veel meer.

Ondersteuning voor internationale studenten

CSUMB biedt goede ondersteuning aan internationale studenten op allerlei vlakken. In de bibliotheek vindt het Academic Skills Achievement Program plaats, dit is een gratis tutoring service voor alle studenten. Bovendien biedt CSUMB’s Health & Wellness Services onder andere;

  • Campus Health Center,
  • Personal Growth & Counseling Center,
  • Campus Chaplaincy en
  • Student Disability Resources.

Faciliteiten

De campus beschikt over goede faciliteiten om je studentenleven zo aangenaam mogelijk te maken, zoals:

  • 25 meter zwembad in het Aquatic Center, waar je onder andere aquaerobics- en duiklessen kunt volgen.
  • Otter Sports Center, met onder andere een (cardio)fitness- en krachttraining centrum, en een racquetballbaan.
  • Outdoor Rec Center, waar je spullen kunt huren voor kamperen, surfen en rotsklimmen.

Maaltijden

Op de campus zijn verschillende eetgelegenheden. En maaltijden zijn beschikbaar voor zowel studenten die op de campus wonen als studenten die buiten de campus wonen.

Vervoer

Studenten kunnen maken gebruik van gratis openbaar vervoer verzorgd door de lokale busmaatschappij Monterey-Salinas Transit (MST). Maar je kunt ook een fiets of een auto huren.

Meer informatie over California State University - Monterey Bay?
Neem contact op
Contact