California State University - Monterey Bay

Surfen tijdens je studie aan CSUMB in Monterey

Studentenleven in Monterey, Californië

California State University Monterey Bay (CSUMB) ligt vlakbij de baai van Monterey in Californië, Amerika. Vanaf hier ben je binnen een uur in Silicon Valley, San Jose en binnen twee uur in de geweldige stad San Francisco. Naast je studie kun je hier in je vrije tijd genieten van prachtige nationale parken, zoals Big Sur en Pinnacles, en van indrukwekkende golfbanen en wijngaarden.

Bevolking

Monterey is een kleine kuststad met circa 30.000 inwoners. Het is een stad die in de late 19e eeuw diverse beroemde artiesten en schrijvers aantrok. Ook bleek het de inspiratiebron te zijn voor het boek Cannery Row van John Steinbeck, een mustread als je in Monterey gaat studeren.

Monterey Bay

De baai van Monterey is een van de grootste mariene beschermde gebieden ter wereld ofwel een groot beschermd natuurgebied op zee. Er leven onder andere walvissen, zeeduivels en zeeotters. Het SPCA Wildlife Rescue Center speelt hierbij een belangrijke rol met het redden en verzorgen van zieke, verzwakte en gestrande zeedieren.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Het dichtstbijzijnde strand ligt op slechts 10 minuten van de campus van CSUMB. Naast zonnen kun je hier ook prima shoppen en uitgaan, er zijn vele leuke boetiekjes, kunstgaleries, cafés en restaurants.

Ieder jaar vinden er vele muziekfestivals plaats in Monterey County, zoals Jazz Bash at the Bay, Blues Brew and Barbeque Festival en het klassieke Carmel Bach festival. Verder kun je in de levendige, toeristische omgeving van Monterey prachtige wandelingen maken, golfen, duiken, paardrijden, kajakken en surfen.

Het Outdoor Recreation Program van CSUMB biedt studenten bovendien onvergetelijke outdoor activiteiten in het Monterey Bay gebied tegen een relatief lage prijs, zoals:

  • backpacken naar Big Sur State Park,
  • rotsklimmen in Castle Rock State Park,
  • kamperen in Pinnacles National Park,
  • suppen (stand up paddling) in Breakwater Cove en
  • mountainbiken over de lokale bospaden.

Je kunt ook een auto huren en de omliggende regio verkennen. Wat dacht je van de schilderachtige 17-Mile Drive? Dat is een 27 km lange roadtrip langs de Stille Oceaankust door de plaatsen Pebble Beach en Pacific Grove met onderweg bekende golfbanen, landhuizen en toeristische attracties.

Monterey County is het een van de grootste wijngebieden in Californië. Een bezoek een van de wijnproeverijen is zeker de moeite waard.

Klimaat

Het klimaat in Monterey nodigt uit om het hele jaar door buitenactiviteiten te ondernemen. Het klimaat is mild met een gemiddelde temperatuur van 16 °C in de winter en 22°C in de zomer.

Reisinformatie Monterey

De reisexperts van KILROY vertellen je graag meer over reizen naar Monterey. Bijvoorbeeld over voordelige vliegtickets, hostels en hotels, autohuur en reizen. Er zijn drie vliegvelden in de buurt van CSUMB; Monterey Regional Airport (MRY), San Francisco International (SFO) en San Jose International Airport (SJC).

Meer informatie over California State University - Monterey Bay?
Neem contact op
Contact