California State University - Northridge

Ervaringen van studenten aan California State University Northridge

Ervaringen van studenten aan California State University Northridge

Wil jij weten hoe andere studenten hun studie in het buitenland ervaren? Lees dan hieronder de verhalen van studenten die aan California State University Northridge in Californië, Amerika studeren of hebben gestudeerd.

Ervaring van Laura

Marthe Wendelborg

Universiteit: California State University Northridge (CSUN)
Opleiding: BA in Theatre

Marthe doet een Bachelor in Theatre aan California State University Northridge. Ze heeft er de tijd van haar leven en deelt graag haar geweldige ervaringen.

Hoe ver in je studie ben je nu?

Ik ben een junior en heb nog ongeveer 1,5 jaar te gaan.

Waarom heb je gekozen voor deze universiteit en opleiding?

Ik wilde graag in Californië studeren. De universiteit ligt heel centraal en dicht bij alle belangrijke bezienswaardigheden. En ik wil actrice worden, dus Los Angeles is dan een goede bestemming.

Wat heb je tot nu toe geleerd?

Ik leer veel over het theater, hoe ik mijn stem moet gebruiken en allerlei andere praktische dingen. Ook heb ik vakken gekozen zoals psychologie, politicologie, astronomie en andere vakken die ik anders nooit zou kunnen volgen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt je vakkenpakket samenstellen op basis van je eigen behoeften en wensen.

Hoe zou je de campus en de sfeer beschrijven?

Hoewel het een grote universiteit is met duizenden studenten, voel je je hier niet verloren. Er is voor ieder wat wils op de campus en er worden veel leuke activiteiten georganiseerd. De campusgebouwen zijn erg mooi en ik ontdek nog steeds plaatsen op de campus waarvan ik het bestaan niet wist.
Studeren in Los Angeles aan CSUN
Marthe bij het Hollywood sign tijdens haar studie aan CSUN in LA

Waar woon je en hoe heb je woonruimte gevonden?

Ik woon off-campus in een flat vlak naast de campus. Ik werd hierover getipt door een studiegenoot die daar had gewoond. Het zijn gedeelde appartementen waar voornamelijk studenten wonen en je hebt er net een beetje meer vrijheid dan in de on-campus dorms. Het heeft een zwembad, jacuzzi, 24-uurs studieruimten en een fitnessruimte.

Wat ga je doen als je je studie hebt afgerond?

Ik ben echt verliefd op Californië en ik wil hier na mijn studie blijven. Ik denk erover om een stageplaats te zoeken en daarna zie ik wel wat de toekomst biedt.
Studeren aan CSUN in Californië
Studeren aan CSUN in Californië

Heb je tips voor toekomstige studenten?

Wees open-minded en profiteer van alle mogelijkheden die de universiteit biedt. Probeer een bijbaan op de campus te krijgen om nieuwe vrienden te ontmoeten, vertrouwd te raken met het onderwijssysteem en een beetje geld te verdienen. Word ook lid van verschillende Facebook-groepen om andere studenten te leren kennen, woonruimte te zoeken en voor leuke reistips. En als laatste: een auto hebben in LA is ook handig.

Waarom heb je de hulp van KILROY ingeschakeld?

Het was heel fijn dat KILROY mij hielp met de aanmeldingsprocedure en met alle informatie en praktische zaken. Het onderwijssysteem is toch heel anders dan thuis en het voelde goed dat de studieadviseur vertrouwd was met California State University Northridge en mij veel kon vertellen over de universiteit.

Meer informatie over CSUN?
Neem contact op

Laura den Ouden

Universiteit: California State University Northridge (CSUN)
Opleiding: Study abroad semester

Laura op Route 66 tijdens haar studie in Amerika
Laura wilde na haar bachelorstudie eerst haar grenzen verleggen. Studeren in het buitenland leek haar de beste manier om dat te doen.

Studeren in Amerika

Toen ik in het laatste jaar van mijn bachelor zat, besefte ik dat ik daarna niet meteen al aan mijn master wilde beginnen. Ik wilde iets doen om mijn grenzen te verleggen. Studeren in het buitenland leek mij supervet en ook wel erg spannend. Iets waar je altijd op terugkijkt. Ik heb daarom een tussenjaar genomen tussen mijn bachelor en master om eerst een half jaar fulltime te werken en daarna een semester te gaan studeren in Amerika! Ik heb Amerika gekozen omdat ik heel erg van Amerika houd en omdat het bekend staat om zijn grote campussen waar altijd wel wat te doen is (net zoals in de films).

California State University Northridge

Via KILROY ben ik uitgekomen bij CSUN. Ik heb deze universiteit gekozen omdat het aan de westkust ligt. Dit vind ik het mooiste gebied van Amerika. Daarnaast hadden ze ook veel vakken die mij aanspraken. CSUN ligt in Northridge, wat een buurt is in Los Angeles. Het is een van de grootste universiteiten van Amerika maar toch is alles op de campus op loopafstand. De campus is erg mooi en er is veel groen. Mijn favoriete plekje was onder de palmbomen voor de mooie, gigantische bibliotheek op de campus.

Er zijn vaak activiteiten op de campus waar je gratis aan mee kan doen, en daar was ik vaak te vinden. Denk aan muziek, gratis eten, een 'craftcorner' waar je gratis dingetjes kan knutselen, en vaak krijg je er gratis goodies (allemaal gratis, wat Nederlanders graag willen!) Ik heb er voor gekozen om in de 'dorms' op de campus te wonen. Dit was een superleuke ervaring want zo leerde ik snel andere studenten kennen. Ook ging ik elke avond eten in de kantine, die trouwens een grote variatie aan eten biedt! Bij de dorms zijn veel faciliteiten zoals een basketbalveld, volleybalveld, een koffiecorner en een game room. Naast het gebouw waar ik in woonde is ook een zwembad waar we vaak te vinden waren na de les.

De lessen vond ikzelf wat makkelijker dan in Nederland, maar ze waren wel interessant en de docenten waren allemaal erg aardig en behulpzaam. Het leuke vond ik dat veel dingen typisch Amerikaans zijn zoals je vaak in de films ziet. Bijvoorbeeld de stoeltjes met tafeltjes eraan vast in de klas, de grote bibliotheek op de campus en studentenverenigingen die leden aan het werven zijn.

Northridge en Los Angeles

Als ik geen les had ging ik vaak met vrienden uitstapjes maken. Los Angeles is een mega grote stad en er is altijd wat te doen! Natuurlijk gingen we naar de toeristische plekjes zoals Hollywood Boulevard en Beverly Hills. Ook de mooie kustplaatsen Santa Monica en Venice liggen dichtbij. Daarnaast zijn we ook naar een aantal musea geweest in Downtown Los Angeles, die ook allemaal gratis waren! En natuurlijk moesten we naar de clubs in Los Angeles waar we een keer Chris Brown zijn tegengekomen! Ja, de celebrities lopen daar gewoon zo rond. Vanaf Northridge namen we vaak een Uber taxi, omdat Los Angeles zo groot en druk is en het vaak nog wel een eindje rijden is. Ik hoorde van sommige studenten dat ze een goedkope tweedehands auto hadden gekocht. Je kan overdag ook de bus nemen. Deze is heel goedkoop maar doet er wel heel erg lang over omdat Los Angeles zo groot is.

Ik heb tijdens mijn semester twee keer een road trip gemaakt, zeker een aanrader! Het zuidwesten van Amerika is zo mooi en zo divers! Daarnaast ben ik ook met vriendinnen een weekend naar Las Vegas geweest, dit was 4-5 uur rijden, wat voor Amerikaanse begrippen niet zo ver is, ook zeker een aanrader. Het uitgaan is wel een beetje anders dan in Nederland. Alle vrouwen kleden zich heel chique, met hoge hakken en mooie jurken. Als je op je sneakers met gescheurde spijkerbroek komt, word je niet binnengelaten in de club.

Ik heb me onwijs vermaakt en ik zou supergraag weer terug willen. Ik heb hele lieve mensen ontmoet waarmee ik nog steeds contact heb. Ik raad het zeker aan om in Amerika te gaan studeren, en dan vooral aan de westkust. Hier vind ik het echt het mooist. Ik zal mijn tijd in Amerika nooit vergeten!

Foto's van Laura in Amerika

Meer informatie over California State University - Northridge?
Neem contact op
Contact