California State University - San Marcos

Stine tijdens haar studie aan California State University San Marcos in Amerika

Ervaringen van studenten aan California State University San Marcos

Wil jij weten hoe andere studenten hun studie aan California State University San Marcos in Californië, Amerika hebben ervaren? Lees hieronder de verhalen van internationale studenten die je voorgingen. Ze vertellen je alles over de universiteit en het studentenleven in San Marcos.

Stine volgt een bacheloropleiding Science in Business Administration en deed een study abroad programma aan California State University San Marcos (CSUSM) in Amerika. Tijdens haar semester in Amerika volgde zij vier vakken.

Ik heb de onderstaande vier vakken gevolgd aan CSUSM:

  • Creativity, Innovation and Entrepreneurship
  • Foundations of Business Environments
  • Managing the Sustainable Enterprise
  • Procurement and Supplier Management

Ik heb een geweldige tijd gehad aan CSMSM en het allerleukste was een weekendtrip met vrienden naar Las Vegas. De universiteit is echt goed, maar in San Marcos is het nogal rustig. Dus mijn vrienden en ik gingen vaak naar de vlakbij gelegen kustplaatsen Carlsbad, Encinitas en Pacific Beach. Als je van Mexicaans eten houdt, dan moet je een keer gaan eten bij "Las Brisas Mexican Cuisine".

Ik ben zowel professioneel als persoonlijk gegroeid door mijn semester in het buitenland. Mijn Engelse taalvaardigheid is verbeterd en ik voel me zelfverzekerder als ik presentaties moet geven. Ook ben ik zelfstandiger geworden en heb ik meer zelfinzicht gekregen. Bovendien heb ik zoveel leuke mensen ontmoet. Zonder hen was mijn verblijf in de USA nooit hetzelfde geweest!

Iets wat je zeker moet doen als je in San Marcos, Californië studeert, is zoveel mogelijk genieten van het geweldige weer en het buitenleven. Dus ga wandelen, surfen, doe mee aan alle buitenactiviteiten en maak heel veel nieuwe vrienden. Ikzelf maakte veel strandwandelingen en ging vaak surfen met mijn huisgenoten en vrienden. En we gingen vaak weekendjes weg, zoals naar Las Vegas.

Ik woonde samen met een vriendin en nog twee andere studenten in een huurhuis vlakbij de campus. Ik vond het een geweldige ervaring om in het buitenland te studeren en ben prima geholpen door KILROY.

Foto’s van Stine in CaliforniëStine en vriendin in de USAStuderen in Californië aan CSUSMStudy abroad semester in de USABezoek aan Las VegasCalifornia here I come..

Meer informatie over CSUSM?
Neem contact op

Morten volgt een masteropleiding American Studies en deed een study abroad semester aan CSUSM. Hij heeft drie vakken gevolgd en een geweldige tijd gehad in de USA.

Morten in San Francisco tijdens zijn study abroad semester in San Marcos
Morten bezocht San Francisco tijdens zijn studie in San Marcos

Ik heb drie vakken gevolgd aan CSUSM:

  • Historical Perspectives in Media
  • Advanced Seminar in US History
  • Philosophy and Practice of History

Ik wilde heel graag in het buitenland studeren en de VS was mijn droombestemming. Met hulp van KILROY kwam ik bij CSUSM in Californië terecht en ik moet toegeven, Californië is absoluut fantastisch.

San Marcos is een klein, knus stadje in Zuid Californië. Het ligt een half uur ten zuiden van Los Angeles, 40 minuten ten noorden van San Diego en 20 minuten van de kust. Er zijn dus veel leuke dingen te zien en te beleven in de omgeving en het hele jaar door is het er heerlijk weer.

Het allerleukste van mijn buitenlandervaring vond ik het leven in een andere cultuur. Een keer uit je comfortzone raken, raad ik iedereen aan. Je leert daar zoveel van en het is interessant en positief om onderwijsmethoden te ervaren die hogere eisen stellen aan studenten.

Een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse cultuur is dat het hele sociale leven buitenshuis plaatsvindt. San Marcos is dan wel een kleine stad, toch zijn er voldoende mogelijkheden om de cultuur te ervaren. "Players Sportsbar" is vlakbij de universiteit en hier kun je de hele week heerlijk eten, bier drinken en sport kijken op grote schermen. Voor een echte Amerikaanse ervaring, ga je eten in de "Money Pit". Of ga naar San Diego en slenter rond in het historische "Gaslamp Quater", hier heb je heel veel leuke winkels, cafés en andere uitgaansgelegenheden.

Mijn Engelse taalvaardigheid is aanzienlijk verbeterd, wat een van de belangrijkste redenen was van mijn studie in Amerika. Verder heb ik veel interessante Amerikaanse en internationale mensen ontmoet. Amerikanen zijn over het algemeen heel hartelijk en behulpzaam en ook de medewerkers van het international office helpen je met al je studievragen. Mijn semester in het buitenland was echt een geweldige ervaring. Mocht je ook interesse hebben in een studie aan CSUSM, vertrek dan iets eerder zodat je de omgeving kunt verkennen.

Foto’s van Morten in Californië Bezoek aan Gaslamp Quater in San Diego - Morten in San MarcosBasketbalwedstrijd - Morten in San MarcosZonsondergang - Morten in San Marcos 

Meer informatie over California State University - San Marcos?
Neem contact op
Contact