California State University - San Marcos

Studentenhuisvesting Quad aan CSUSM in Amerika

Huisvesting aan California State University San Marcos

Wil je studeren aan California State University San Marcos en zoek je woonruimte? Geen probleem! Wij helpen je aan informatie over studentenhuisvesting in San Marcos en over het leven op de campus.

Studentenhuisvesting in San Marcos

California State University San Marcos (CSUSM) biedt uitstekende huisvestingsmogelijkheden en werkt samen met een aantal goede woningcorporaties en studentenhuisvesters. Je kunt kiezen voor een kamer in een studentenhuis, je eigen appartement of kamer via particuliere verhuurders of wonen in een Amerikaans gastgezin (homestay). Hieronder geven we je een indruk van de verschillende mogelijkheden.

On-campus huisvesting California State University San Marcos
CSUSM heeft twee soorten huisvesting op de campus; University Village Apartments (UVA) en The QUAD. Beide bieden moderne appartementen speciaal ingericht voor studenten van CSUSM. UVA verhuurt appartementen voor 9 tot 12-maanden. The Quad verhuurt alleen appartementen voor 12 maanden aan studenten die starten in het najaarssemester. We raden aan om je op tijd aan te melden, want de on-campus huisvesting is vaak al meerdere maanden voor de start van het semester volgeboekt.

The QUAD biedt volledig ingerichte appartementen, een state-of-the-art game cave, een modern fitnesscentrum en een prachtig zwembad. Je kunt een slaapkamer delen of kiezen voor een 1-persoonskamer (is wel duurder). University Village Apartments is iets ouder maar heeft ook alle faciliteiten die je als student nodig hebt. Ook hier heb je een prachtig zwembad, daarnaast zijn er cycling room, cardio centrum, vuurplaats, game room & nog veel meer. Beide appartementencomplexen liggen op loopafstand van de campus. Bovendien worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd, zodat je andere studenten kunt ontmoeten en nieuwe vrienden kunt maken.

Indien je slechts een semester aan CSUSM gaat studeren, kun je beter kiezen voor particuliere huisvesting buiten de campus (off-campus) of huisvesting in een gastgezin.

Off-campus huisvesting
Zoek je huisvesting buiten de campus samen met andere studenten? San Marcos, Carlsbad, Escondido, Oceanside en Vista liggen allemaal dichtbij de CSUSM-campus en hier zijn altijd wel redelijk geprijsde appartementen te vinden. Om off-campus huisvesting, een gedeeld appartement of een kamer te vinden, kun je gebruik maken van de website Apartment Guide.

Homestay: wonen bij een Amerikaans gastgezin
Wonen bij een gastgezin is ideaal om de Amerikaanse cultuur te leren kennen. Veel studenten kiezen hiervoor in hun eerste semester aan CSUSM.

Er is altijd woonruimte die aansluit bij jouw wensen en budget. Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie.

Campus California State University San Marcos

De CSUSM-campus is gevestigd in San Marcos, een kleine stad 50 km ten noorden van San Diego en 150 km ten zuiden van Los Angeles in Zuid-Californië. Het is een kleine, knusse campus omgeven door een prachtig glooiend landschap.

CSUSM campus
CSUSM campus

Op de campus zelf zijn vele (studie)faciliteiten aanwezig zoals; een moderne bibliotheek, computerruimtes, een talencentrum, restaurant en gezondheidscentrum. Bovendien zijn er op loopafstand van de campus supermarkten, restaurants, medische faciliteiten, een apotheek etc.

Campusleven aan CSUSM

Aan CSUSM studeren ruim 14.000 studenten inclusief ca. 500 internationale studenten uit 45 verschillende landen. Je gaat studeren in een internationale omgeving waar je je snel thuis voelt, want ook buiten de campus wonen mensen uit de hele wereld. Je kunt je gemakkelijk aansluiten bij internationale clubs en verenigingen en er zijn diverse internationale restaurants en markten.

De beste manier om snel je sociale contacten en (internationale) vriendenkring uit te breiden is door je aan te sluiten bij een van de vele studentenclubs en mee te doen aan de extracurriculaire activiteiten. CSUSM heeft 13 divisie sporten voor mannen en vrouwen en meer dan 100 sociale, studie en recreatieve verenigingen, inclusief de International Club.

CSUSM-atletiekbaan
CSUSM-atletiekbaan 

CSUSM O team
CSUSM Orientation team - mis de introductieweek van CSUSM niet!

Lees hier meer over het studentenleven in San Marcos.

Vervoer van de campus naar de stad

Het openbaar vervoer in San Marcos is goed georganiseerd. De moderne light-rail service, de Sprinter, sluit goed aan op het bus- en treinnetwerk in San Diego County en heeft een halte op de campus. Hierdoor kun je gemakkelijk reizen door heel Californië en de rest van het land. Als CSUSM-student ontvang je korting op ov-kaarten.

Meer informatie over California State University - San Marcos?
Neem contact op
Contact