Amerika

Financiering van je studie in Amerika

Financiering studie in Amerika

Studeren in Amerika is duurder dan studeren in Nederland. Het is daarom belangrijk om je vooraf goed te informeren over de kosten die je kunt verwachten en de verschillende manieren waarop je je studie kunt financieren.

Collegegeld Amerika

Het collegegeld aan de universiteiten en colleges in Amerika waar KILROY mee samenwerkt hangt volledig af van wat en aan welke onderwijsinstelling je wilt gaan studeren. Er zijn colleges waar je een study abroad programma kunt volgen vanaf ca. 4.000 USD per semester en universiteiten waar je een bachelor of master kunt doen vanaf ca. 15.000 USD per jaar, maar ook specialistische academies waar je cursussen en opleidingen kunt volgen vanaf 2.800 USD per 2 weken oplopend tot ca. 38.000 USD per jaar. Kijk voor de exacte bedragen op de pagina's van de universiteiten op deze website.

Levensonderhoud in Amerika

Bovenop het collegegeld komen nog de kosten voor je levensonderhoud in Amerika, oftewel de uitgaven voor je studentenkamer, eten, kleding, uitgaan, reizen, telefoon etc. Deze kosten variëren behoorlijk per woonplaats en zijn natuurlijk ook afhankelijk van je persoonlijke behoeften. In de grote steden is de huurprijs erg hoog op de privé-markt. Eten en drinken kost ongeveer evenveel als in Nederland. Soms is het iets goedkoper, vooral uit eten gaan is voordeliger dan in Nederland. Jongeren en studenten krijgen vaak korting. Je moet rekenen op ongeveer 5.400 tot 8.000 euro aan woonkosten en levensonderhoud per studiejaar.

Studiefinanciering Buitenland

Als Nederlandse student heb je de mogelijkheid om bij de DUO-studiefinanciering aan te vragen voor een studie in het buitenland. Ook kun je een ov-vergoeding en collegegeldkrediet aanvragen. Dit laatste is een extra lening voor het betalen van je collegegeld. Aan de Studiefinanciering Buitenland zijn wel bepaalde voorwaarden verbonden.

Lees meer over Studiefinanciering Buitenland

Fondsen, beurzen en bijbanen

Om het gedeelte van je financiering rond te krijgen dat niet door de Studiefinanciering Buitenland gedekt wordt, zijn er meerdere mogelijkheden.

  • Je kunt misschien geld krijgen of lenen van je ouders of een lening nemen bij een bank.
  • Je kunt bij de universiteit waar je je gaat aanmelden op zoek gaan naar fondsen. Sommige universiteiten hebben studiebeurzen voor (getalenteerde) internationale studenten.
  • Kijk ook op de WilWeg-pagina over beurzen. Hier vind je een overzicht van alle beurzen en fondsen die vanuit Nederland beschikbaar zijn. Wellicht zit er iets voor je bij!
  • Wanneer je langere tijd in de Verenigde Staten gaat studeren kun je een bijbaantje zoeken. Vanwege de strenge immigratieregels in Amerika mag je daar als internationale student de eerste 9 maanden niet werken naast je studie, alleen een paar uur per week op de campus. Na de eerste 9 maanden mag je per week maximaal 20 uur per week werken naast je studie en in de vakanties fulltime.
Meer informatie over Amerika?
Neem contact op
Contact