Foothill-De Anza Colleges

De campus van De Anza College in Silicon Valley, Californië
 

Studeren aan Foothill-De Anza Colleges

Met een prachtlocatie in het centrum van Silicon Valley, liggen zowel Foothill als De Anza College dicht bij verschillende bekende plaatsen in Californië zoals Los Altos, Palo Alto en Stanford. Foothill College is gevestigd in Los Altos Hills en De Anza College in Cupertino. Samen vormen Foothill-De Anza een van de grootste colleges in de Verenigde Staten met jaarlijks meer dan 64.000 studenten.

Op deze pagina vind je algemene informatie over studeren aan Foothill-De Anza Colleges in Californië. Op de subpagina’s informeren wij je over de opleidingen, het studentenleven, de huisvesting en aanmeldingsprocedure.

Aan Foothill-De Anza Colleges (FHDA) kun je uitstekende opleidingen volgen voor een betaalbare prijs. Beide campussen hebben hun eigen sfeer en identiteit en hebben een groot opleidingsaanbod. 

6 Goede redenen om te studeren aan Foothill-De Anza Colleges

 1. FHDA bevinden zich in het hart van Silicon Valley en dicht bij San Francisco - een van de meest interessante gebieden van de hele Amerikaanse westkust. 
 2. In vergelijking met Amerikaanse universiteiten is het collegegeld van FHDA zeer gunstig.
 3. Gemiddeld 20-25 studenten per klas en je krijgt les van gekwalificeerde docenten.
 4. Er is een international office waar internationale studenten voor alles terecht kunnen, van vragen over je studie tot vragen over sociale activiteiten.
 5. Bij het behalen van een bepaald cijfergemiddelde, kun je een zeer voordelige transfer maken naar universiteiten in Californië. FHDA staan zeer hoog aangeschreven als het gaat om studenten die na hun associate degree doorstromen naar een universiteit. Je krijgt gegarandeerd vijftien gesprekken en hebt de keuze uit alle 8 campussen van University of California en alle 23 campussen van California State University.
 6. FHDA hebben het Entrepeneur Center en de populaire 'Business Plan Competition' opgericht, waarvan de jury bestaat uit succesvolle ondernemers uit Silicon Valley.

Wat kan ik studeren aan Foothill-De Anza Colleges?

Aan Foothill-De Anza Colleges kun je als Nederlandse student de onderstaande opleidingen volgen:

 • een Associate degree,
 • een of twee semesters studeren als study abroad student.

Hierbij heb je de keuze uit vakken in vele studierichtingen. Wil je meer weten over de opleidingen aan FHDA? Kijk dan op de pagina Opleidingen aan FHDA of neem contact op met de studieadviseurs van KILROY.

De campus van Foothill-De Anza Colleges in Silicon Valley, CaliforniëDe colleges van Foothill en De Anza bevinden zich in het hart van Silicon Valley

Wat kost het om te studeren aan Foothill-De Anza Colleges?

Het collegegeld aan Foothill-De Anza Colleges hangt af van of je aan Da Anza College of Foothill College gaat studeren. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. 

Associate degree: vanaf ca. 6.876 USD per jaar (exclusief het zomer semester)

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de exacte studiekosten, een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Californië en al je andere vragen.

Leuke weetjes over Foothill-De Anza Colleges

 • Totaal aantal studenten over de twee campussen: meer dan 64.000.
 • Meer dan 4.300 internationale studenten, afkomstig uit meer dan 100 verschillende landen.
 • FHDA beschikken over 'de mooiste college omgeving in de VS' en verschillende bekroonde gebouwen.

Physical Science Engineering studeren aan Foothill-De Anza Colleges in Californië, Amerika

Hoe kan KILROY me helpen?

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie in het buitenland, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Maak gratis een afspraak

Wil je meer weten over FHDA?

Meer informatie over Foothill-De Anza Colleges?
Neem contact op
Contact