Green River College

Sander (rechts) en zijn vrienden tijdens het Chinees nieuwjaarsfeest aan Green River College in Amerika

Ervaringen van studenten aan Green River College

Wil jij weten hoe andere studenten hun studie in het buitenland hebben ervaren? Hieronder vertellen Nederlandse studenten over hun ervaringen aan Green River College in Auburn, Amerika.


Sander van der Neut

Universiteit: Green River College
Opleiding: Study abroad programma

Sander heeft in 2014 drie maanden (een quarter) aan Green River gestudeerd. Hij volgde er vier vakken:

  • Filosofie,
  • Radio production,
  • Psychologie,
  • Political science.

Toelating tot International Business aan de VU

Na mijn studie aan Green River ben ik toegelaten tot de opleiding International Business aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Hiervoor zijn slechts een beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar. Ik heb echter gegarandeerde toelating gekregen vanwege mijn studie in het buitenland.

Green River is een kleine campus waar ze er alles aan doen om internationale studenten een geweldige tijd te bezorgen. Ik heb er in korte tijd heel veel geleerd. Een groot verschil met het Nederlandse systeem is het aantal ondersteunende medewerkers op dit college. Ze helpen je met al je vragen.

Wonen met andere studenten

Wanneer je niet bang bent om zelf dingen te moeten regelen en graag een uitdaging zoekt, dan is het een aanrader om in Campus Corner Apartments te gaan wonen. Dit is een speciaal voor (internationale) studenten gebouwd wijkje, op 2 minuten loopafstand van de campus. Hier woon je met drie andere (inter)nationale studenten. Wees dus wel “open-minded”, aangezien je gegarandeerd tegen culturele verschillen aanloopt. Verder kun je gebruik maken van verschillende diensten zoals een pickup-service, waardoor de start van je studie soepel verloopt.

Sander tijdens een dagje skiën in Crystal Mountain
Sander tijdens een dag skiën in Crystal Mountain Ski Resort, Washington State

Dubbel en dwars waard

Dit is een van de goedkoopste plekken om te studeren in de USA. Ik heb zelf een half jaar gewerkt om de kosten te dekken en ben van mening dat het elke cent dubbel en dwars waard is! Je leert hier ontzettend veel, het staat goed op je cv, het is een geweldige ervaring en je hebt hier super veel plezier.

Meer info over Green River College?
Neem contact op

Oliver Opoku

Universiteit: Green River College
Opleiding: Associate degree

Oliver behaalde in 2014 zijn Associate degree aan Green River College

Oliver tijdens zijn studie in Amerika
Oliver aan Green River College

Green River is een van de beste colleges in de VS. Ze slagen erin om de klassen klein te houden en om elke student op persoonlijke aandacht te geven. Ik heb er twee jaar gewoond, gewerkt en gestudeerd. Ik heb een geweldige tijd gehad en heel erg veel geleerd, veel vrienden gemaakt en uiteindelijk ook mijn Associate's behaald.

Wonen op de campus

Toen ik er arriveerde, werd ik op het vliegveld opgehaald en naar Campus Corner Appartments (CCA) gebracht, het studentenhuisvestingscomplex van Green River. Ik heb daar tijdens mijn hele studie gewoond met drie kamergenoten. Vanaf CCA is het letterlijk maar drie minuten lopen naar de campus. Dankzij de regelmatige evenementen die door CCA worden georganiseerd, leerde ik snel andere studenten kennen. Het is een hechte gemeenschap met hele vriendelijk mensen die altijd tijd voor je hebben.

Werken op de campus

Na er een jaar gewoond te hebben, besloot ik om te solliciteren voor een Resident Assistant positie bij CCA. In plaats van een maandelijks salaris hoef je met deze baan geen huur meer te betalen, waardoor ik dus veel geld kon besparen voor andere dingen.

Studeren aan een college

Omdat het systeem in de VS veel flexibeler is, is het mogelijk om te kiezen uit verschillende soorten vakken. De klassen zijn over het algemeen klein, met een maximum van 30 studenten per klas. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht voor de studenten. Ook kun je buiten de lessen gemakkelijk met je vragen bij de docenten terecht.

Meer informatie over Green River College?
Neem contact op
Contact