Hawaii Pacific University

Internationale studenten aan Hawaii Pacific University
 

Studeren aan Hawaii Pacific University

Hawaii Pacific University (HPU) biedt opleidingen in vele studierichtingen en heeft campussen in het centrum van Honolulu en in de rustigere voorstad Kaneohe. Studeren aan HPU betekent studeren in een boeiende multiculturele omgeving, want het is een zeer internationale universiteit en je ontmoet er studenten en docenten uit alle delen van de wereld. Het onderwijs is persoonlijk, de docenten zijn behulpzaam en in je vrije tijd kun je gaan surfen in Waikiki en “hang loose”.

Op deze pagina vind je algemene informatie over studeren aan Hawaii Pacific University. Op de subpagina’s informeren wij je over de opleidingen, het studentenleven op Hawaii, de studentenhuisvesting, aanmeldingsprocedure en ervaringen van studenten.

8 Goede redenen om te studeren aan Hawaii Pacific University

 • Je studeert met studenten uit meer dan honderd landen wereldwijd en begeeft je dus in een zeer internationale omgeving.
 • De universiteit biedt vele studiemogelijkheden. Je kunt kiezen uit meer dan vijftig bachelor- en veertien masteropleidingen.
 • De student-docent-ratio (aantal studenten per docent) is 15-1, dus je krijgt veel persoonlijke aandacht van de docenten.
 • De ligging van HPU op het eiland Oahu, Hawaii midden in de Grote Oceaan is ideaal voor studies op het gebied van mariene wetenschappen of oceanografie. De universiteit is verbonden aan het Oceanic Institute – een belangrijk onderzoekscentrum gespecialiseerd in mariene biologie, - aquacultuur, biotechnologie en het beheer van mariene bronnen.
 • Houd je van een actief studentenleven? Dan zit je goed aan HPU! Je kunt je aansluiten bij zo’n vijftig verschillende studentenclubs en –verenigingen.
 • De hoofdcampus van HPU ligt midden in het centrum van de stad Honolulu – het economische, culturele en bestuurlijke hart van Hawaii.
 • Hawaii is een zeer populaire toeristische bestemming. Je vindt er enkele van de mooiste stranden ter wereld. Mede daarom is het de perfecte plek voor studies op het gebied van internationaal toeristisch management.
 • De bevolking van Hawaii staat bekend om haar vriendelijkheid. Het is gebruikelijk om bijvoorbeeld in de bus of lift tegen een willekeurige vreemde te praten. Je maakt dus gemakkelijk contact met de lokale bevolking.

Behaal je diploma aan Hawaii Pacific University

Wat kan ik studeren aan HPU?

Aan HPU kun je als Nederlandse student de volgende soorten opleidingen volgen:

 • een volledige bacheloropleiding,
 • een volledige masteropleiding,
 • een of twee semesters studeren als study abroad student.

De universiteit biedt opleidingen en vakken in vele studierichtingen. Kijk voor meer informatie op onze pagina Opleidingen aan Hawaii Pacific University of neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie.

HPU in de rankings

 • Het Amerikaanse dagblad USA Today heeft HPU in 2014 uitgekozen als de nummer 1 van het land op gebied van culturele diversiteit. Je ontmoet er mensen met verschillende culturele achtergronden, 47% van de universiteitspopulatie komt uit een andere Amerikaanse staat en 7% uit een ander land.
 • De Princeton Review plaatst HPU onder haar “Best in the West” aanbevolen scholen in de “2016 Best Colleges: Region by Region”.
 • Volgens het American Institute of Economic Research (AIER) was Honolulu in 2014 een van de "Best Small Cities for College Students".

Wat kost het om te studeren aan HPU?

Het collegegeld aan HPU varieert per studieniveau en opleiding. Onze studieadviseurs informeren je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. Hieronder geven we je een indicatie van het collegegeld:

Study Abroad: ca. 9.000 USD per semester
Bachelor: vanaf ca. 24.200 USD per jaar
Master: vanaf ca. 18.000 USD per jaar

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de exacte studiekosten, een schatting van de kosten voor levensonderhoud in Honolulu, Amerika en al je andere vragen.

Internationale studenten aan Hawaii Pacific University

Leuke weetjes over HPU

 • Er studeren ruim 7.000 studenten aan HPU. Deze studenten zijn afkomstig uit alle vijftig staten van de VS en uit honderd verschillende landen wereldwijd.
 • De universiteit heeft haar eigen symfonieorkest waarbij jij je wellicht kunt aansluiten indien je een instrument bespeelt.
 • Het dames softbalteam won in 2010 het nationaal kampioenschap van de NCAA Division II.
 • In Amerika is cheerleading een zeer populaire competitiesport en de HPU cheerleaders behoren tot Amerika’s meest succesvolle wedstrijd cheerleaders van de afgelopen 10 jaar.
 • Aan boord van het onderzoeksschip van het Oceanic Institute kunnen HPU studenten zeeschildpadden en walvissen bestuderen.

Hoe kan KILROY me helpen met een studie aan HPU?

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van de juiste studie aan HPU, van de praktische voorbereiding tot en met de volledige aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar.

Meer informatie over Hawaii Pacific University?
Neem contact op
Contact