Hawaii Pacific University

Studie ervaring van Annelie aan HPU in Amerika - uitzicht over de stad

Ervaringen van studenten aan Hawaii Pacific University

Wil je weten hoe andere studenten hun studie in het buitenland ervaren? Hieronder vertellen studenten je over hun ervaringen aan Hawaii Pacific University in Amerika.

Annelie

Universiteit: Hawaii Pacific University
Opleiding: Study abroad programma

Annelie heeft een semester als study abroad student gestudeerd aan Hawaii Pacific University in Amerika en vertelt over haar studie ervaringen in het buitenland.

Ik heb van jongs af aan al een of twee semesters in het buitenland willen studeren. Het najaar van 2013, na het afronden van de middelbare school, vond ik het juiste moment en besloot ik te gaan.

Studeren op Hawaii

Ik vond het moeilijk om een keuze te maken uit alle plaatsen waar ik kon gaan studeren. Ik had me verdiept in verschillende universiteiten in de VS en er waren er een aantal die ik leuk vond. Toch had ik het gevoel dat ik iets bijzonders moest proberen. Mijn oog viel op Hawaii Pacific University (HPU) en dus verzamelde ik zoveel mogelijk informatie. HPU bleek precies te zijn wat ik zocht. De universiteit is niet al te groot, er studeren ongeveer 8 000 studenten, en is sterk gericht op internationale studenten. KILROY was zeer behulpzaam. Zij hebben me geholpen met het papierwerk en de communicatie met de universiteit, iets wat ik enorm waardeer.

Studentenhuisvesting

KILROY hielp me ook in contact te komen met oud-studenten van HPU om huisvesting te vinden op Hawaii. Dat was erg handig! Het was wellicht eenvoudiger geweest om me aan te melden voor studentenhuisvesting op de campus, maar achteraf gezien ben ik ongelooflijk blij dat ik een appartement heb gevonden samen met drie Noorse HPU-studentes.

Universiteit en docenten

Wat ik geweldig vind aan HPU, naast het feit dat je op Hawaii woont met een heerlijk klimaat, is dat de universiteit echt betrokken is bij haar studenten. Er worden diverse evenementen en activiteiten georganiseerd, er is voldoende gelegenheid om medestudenten te ontmoeten en ik voelde me echt deel uitmaken van HPU. Bovendien is de universiteit niet zo groot en krijg je les in kleine klassen, waardoor je echt een goede relatie opbouwt met de docenten en ze de tijd nemen om je te helpen.

Annelie tijdens een wandeling op Hawaii

Wandelen op Hawaii

In mijn vrije tijd ging ik naar het strand, surfen, duiken en maakte ik road trips naar prachtige watervallen, hiking trails en natuurlijk Pearl Harbor. Er zijn ongelooflijk veel wandelroutes op Hawaii en ik heb veel nieuwe vrienden ontmoet op de paden. Ik woonde in Waikiki, het belangrijkste toeristische gebied van Hawaii. Vanaf daar was gemakkelijk om een auto te huren en naar de North Shore te rijden, waar je het meer authentieke Hawaii kunt ervaren met minder auto's, torenflats en toeristen.

Onvergetelijke ervaring

De reden om voor een studie in het buitenland te kiezen was deels om mijn Engelse taalkennis te verbeteren, maar ook om buitenland ervaring op te doen. Het is echt de beste beslissing die ik ooit heb genomen. Naast Engels en de buitenland ervaring, heb ik zoveel geweldige mensen van over de hele wereld leren kennen en het is dankzij hen dat mijn zes maanden aan HPU zo geweldig en onvergetelijk waren.

Meer informatie over studeren aan Hawaii Pacific University?
Neem contact op

Karin

Universiteit: Hawaii Pacific University
Opleiding: Study Abroad programma en Bachelor Psychologie

Karin heeft eerst een study abroad semester gedaan en is daarna een bachelor in psychologie gaan doen aan Hawaii Pacific University (HPU) in Amerika.

De eerste keer ging ik naar Hawaii voor een study abroad semester. Ik wilde graag meer van de wereld ontdekken en mijn Engels verbeteren. Ik was super zenuwachtig en opgewonden voordat ik vertrok.

Beste beslissing in mijn leven

Als ik nu terugkijk was dit de beste beslissing in mijn leven! Vooral als ik denk aan hoe mijn vrienden en ik over het eiland reden in een open jeep met de wind in onze haren, van een klif sprongen in een turquoise zee, met haaien zwommen en genoten van de prachtige zonsondergangen. Ik herinner me een docent op de universiteit die verrassend open en inspirerend was en hoe blij ik was over het feit dat ik deze stap had durven nemen.

Karin op een Hawaiiaans strand

Hawaii Pacific University

Na mijn terugkomst in Zweden ben ik naar Sydney, Australië vertrokken waar ik een paar maanden bij een juice bar heb gewerkt, om vervolgens een semester te studeren aan Long Island University (LIU Post) in New York, Amerika. Daar heb ik besloten om terug te gaan naar Hawaii Pacific University (HPU) op het prachtige Hawaii. Wat ik zeer positief vind, is dat op HPU het onderwijs wordt gegeven in relatief kleine klassen en dat HPU docenten zeer open-minded zijn.

Studeren in het Engels

Wellicht ben je bang dat onderwijs in het Engels moeilijk is, maar dat went heel snel en de docenten zijn behulpzaam.

Surfen bij zonsondergang

Ik volg nu een bachelor in psychologie aan HPU. Ik moet wel meer aandacht besteden aan mijn studie dan tijdens het study abroad semester, maar heb nog genoeg tijd om te genieten van Hawaii. Ik heb het afgelopen jaar zoveel gelachen en zoveel avonturen beleefd met mijn vrienden, zoals surfen bij zonsondergang, een zeeschildpad die op mijn surfplank dook en een geweldige hike naar de waterval. Ook heb ik veel meer inzicht gekregen in de Hawaiiaanse cultuur. Ik heb nu twee jaar van mijn opleiding achter de rug en kijk met veel plezier uit naar mijn nieuwe jaar aan HPU.

Meer informatie over de ervaringen van Karin?
Lees meer op haar website
Meer informatie over studeren aan Hawaii Pacific University?
Neem contact op

Bjorn de Jong

Universiteit: Hawaii Pacific University
Opleiding: Study Abroad programma

Bjorn de Jong heeft in 2009 een semester gestudeerd aan Hawaii Pacific University.

Ik ben oud student van de Haagse Hogeschool, waar ik Commerciële Economie heb gestudeerd met de focus op internationale marketing. Tegen het einde van het tweede jaar werden we bij elkaar geroepen voor een college over studeren in het buitenland. Dit is waar mijn reis is begonnen.

Opleiding

Ik heb gestudeerd aan Hawaii Pacific University (HPU). Een zeer internationale school met heel veel verschillende nationaliteiten, van Zweden, Duitsers en Amerikanen tot Japanners en Chinezen. Ik heb vier vakken gekozen die aansloten bij mijn opleiding. Voor mij was het kiezen van de vakken een moeizame weg omdat mijn school heel erg veel eisen stelde aan de vakken die ik daar ging volgen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor International Marketing, Spaans, Intercultural Communications en Finance.

Voor mijn studie in het buitenland heb ik studiefinanciering ontvangen. Ik moest het adres van de school opgeven en toen was eigenlijk alles vrij snel geregeld.

Stad

Ik heb gestudeerd op het prachtige eiland Oahu, het belangrijkste eiland van Hawaii. Hawaii is één van de 52 staten van Amerika maar daar is ook alles mee gezegd. Op de Starbucks, McDonalds en de Wal-mart's na heeft Hawaii niks met Amerika te maken. Het is een tropisch eiland in de grote oceaan met alles erop en eraan. Palmbomen, zon, zee en strand. Maar dit is niet het enige wat Hawaii te bieden heeft. Downtown Honolulu heeft meer iets weg van een kavel wolkenkrabbers ten opzichte van het toeristische Waikiki.

Campus

De school heeft drie campussen; Downtown Campus in Honolulu, Hawaii Loa Campus in Kaneohe en het Oceanic Institute in Waimanalo. Ik studeerde aan de Downtown campus.

Huisvesting

Ondanks dat ik in Honolulu studeerde woonde ik zelf in Waikiki, omdat dit het meest bruisende deel is van het eiland. Hier wonen ook de meeste studenten van de Downtown campus. Een goede tip is om de eerste dagen in een hostel te verblijven. Hier leer je zoveel mensen kennen die je de omgeving kunnen laten zien of je zelfs aan een appartement kunnen helpen!

Bjorn de Jong op het strand van Hawaii

100% Explordinary

Waar ik het meest van heb genoten zijn de warme avonden langs het strand, de bbq's, de ongelofelijk mooie swell voor het surfen en natuurlijk de prachtige school.

Toekomst

Studeren in het buitenland staat niet alleen leuk op je CV, het is ook ontzettend goed voor je persoonlijke ontwikkeling. In het buitenland sta je er helemaal alleen voor en daar leer je ontzettend veel van. Daarnaast is het een bijzondere ervaring om les te krijgen in het buitenland en te zien hoe het er daar aan toe gaat.

Tegen iedereen die in het buitenland wil gaan studeren zou ik willen zeggen; Bereid je goed voor! Als je eenmaal daar bent gaat alles vanzelf, maar voordat je vertrekt moet je wel alles op tijd geregeld hebben anders kom je daar in problemen of erger nog mag je het land niet in. Een half jaar lijkt erg lang, maar uiteindelijk was ik blij dat ik zo vroeg begonnen was met al het regelwerk. Cijferlijsten, kopietjes van dit en kopietjes van dat, je kijkt nog verbaasd op van wat er allemaal geregeld moet worden. Gelukkig zijn er wel organisaties zoals KILROY die je goed begeleiden bij de communicatie met de school in het buitenland.

Meer informatie over Hawaii Pacific University?
Neem contact op
Contact