Hawaii Pacific University

Studeren in de prachtige omgeving van de HPU Loa campus

Huisvesting aan Hawaii Pacific University

Wil jij studeren aan Hawaii Pacific University in Amerika, maar weet je niet waar je kunt wonen of wat je moet verwachten? Dan helpen wij je graag! We informeren je over waar je kunt wonen als student in Honolulu en over het studentenleven op de campussen.

Waar kan ik wonen tijdens mijn studie aan Hawaii Pacific University?

Hawaii Pacific University (HPU) heeft twee opties voor studenten die graag op de campus willen wonen. Op de Loa campus wonen meestal de jongere studenten die een opleiding op bachelorniveau doen en gebruik maken van maaltijden van de universiteit. Deze kamers liggen enigszins geïsoleerd van de typische studentenomgeving. De andere optie is een kamer in Waterfront Lofts. Deze gloednieuwe accommodatie is geopend in 2014 en bevindt zich op een prachtige locatie op Aloha Tower Marketplace in het centrum van Honolulu.

De meeste Europese studenten gaan echter op zoek naar eigen of gedeelde woonruimte in de omgeving van Waikiki zodra ze aankomen op Hawaii. We raden je daarom aan om ruim tijd voor de start van je studie naar Hawaii af te reizen en ter plekke op zoek te gaan naar een kamer. HPU werkt samen met een bedrijf dat je aan woonruimte kan helpen in de omgeving van Waikiki.

Neem contact op met de studieadviseurs van KILROY voor meer informatie. 

Campussen Hawaii Pacific University

Hawaii Pacific University heeft twee campussen op het eiland Oahu. De hoofdcampus is gevestigd in het centrum van Honolulu, hier bevinden zich het College of Business Administration en het College of Humanities and Social Sciences. De Downtown campus, gelegen midden in het zakencentrum van Honolulu en vlakbij Chinatown, bestaat uit zes gebouwen en is voorzien van alle nodige studiefaciliteiten zoals computerlokalen, studieruimtes, bibliotheken, een boekhandel en high-tech klaslokalen.

HPU Downtown campus
Downtown Honolulu

De tweede campus is de Loa campus, deze ligt een kwartier met de auto buiten de stad in de weelderig, groene omgeving van Kaneohe. Hier bevinden zich onder andere het College of Natural and Computational Sciences en het College of Nursing and Health Sciences. De campus is voorzien van sportfaciliteiten voor onder andere basketbal, volleybal, tennis en fitness.

HPU Loa campus
HPU Loa campus

De universiteit is verbonden aan het Oceanic Institute – een belangrijk onderzoekscentrum gespecialiseerd in mariene biologie, - aquacultuur, biotechnologie en het beheer van mariene bronnen. Als HPU student kun je hier onderzoek doen of stage lopen.

Campusleven aan HPU

Naast uitgebreide studiefaciliteiten zijn er op de twee HPU campussen voldoende recreatieve en sociale voorzieningen. De universiteit heeft een groot aanbod aan studentenclubs en –verenigingen en er worden regelmatig evenementen, feesten en activiteiten georganiseerd.

Of je nu op zoek bent naar cultuur, verdieping van je studie of sport en beweging, er is voor ieder wat wils. Zo kun je je aansluiten bij clubs en verenigingen zoals de Global Brigade, International Student Club, Computer Club, History Club, een sportclub, dansteam en zelfs een zangkoor. Of werk aan je six pack in het fitnesscentrum. Zoek je een academische uitdaging? Meld je dan aan voor de Student Leadership Challenge of Employment Workshop.

Je studententijd is niet compleet zonder leuke feestjes, dus vergeet zeker niet naar het Halloween Funfest, de Club Carnival of de jaarlijkse talent show Da Freak te gaan. Je zult je zeker niet vervelen in je vrije tijd! Er zijn voldoende mogelijkheden om andere studenten en de lokale bevolking te ontmoeten en Hawaii is een geweldig eiland om te ontdekken tijdens je studie in het buitenland. Lees meer over het studentenleven op Hawaii.

The HPU Sharks

Sport is een belangrijk onderdeel van het Amerikaanse studentenleven. HPU heeft meerdere sportteams die de universiteit vertegenwoordigen onder de naam The Sharks, zoals een baseball, basketball, soccer, tennis en golf team. Ga zeker een keer kijken bij een van de wedstrijden om de HPU Sharks aan te moedigen!

Vervoer op Hawaii

Openbaar vervoer op het eiland Oahu van Hawaii is goed geregeld. De meeste studenten maken gebruik van de bus en deze rijden vaak en naar alle bestemmingen op het eiland. De busrit tussen Honolulu en Waikiki (waar veel studenten wonen) duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Bovendien rijden er gratis shuttle bussen tussen de Honolulu (Downtown) Campus en Loa Campus.

Als je een van dan andere eilanden van Hawaii wilt bezoeken, kun je het beste met het vliegtuig gaan. Er zijn namelijk slechts twee bootdiensten die varen tussen de eilanden Maui en Lānaʻi en tussen Maui en Molokaʻi.

Meer informatie over Hawaii Pacific University?
Neem contact op
Contact