Hawaii Pacific University

Studentenleven in Honolulu op Hawaii

Studentenleven op Hawaii

De eilandengroep Hawaii ligt ongeveer 4.000 kilometer van de Westkust van de Verenigde Staten midden in de Grote (ofwel Stille) Oceaan. De campussen van Hawaii Pacific University bevinden zich in de hoofdstad Honolulu en Kaneohe aan de zuidoostkust van het eiland Oahu, het derde grootste eiland van Hawaii. Oahu heeft meer dan honderd stranden die behoren tot de mooiste stranden ter wereld.

Op deze pagina vertellen we je alles over Hawaii en de activiteiten die je kunt ondernemen naast je studie aan Hawaii Pacific University (HPU).

Aloha!

Aloha Hawaii

Dit is Hawaiiaans voor “hallo” of “welkom”. Hawaii is een geweldige plek voor een studie in het buitenland. Vooral als je wilt ontsnappen aan onze koude, donkere winter. Het klimaat is perfect, met het hele jaar door een aangename temperatuur van rond de 28 graden Celsius. Bovendien heeft Hawaii geweldige stranden, alleen al het eiland Oahu heeft meer dan honderd prachtige stranden! Waikiki beach, aan de zuidkust van het eiland, is daarvan een van de meest bekende stranden en in dit deel van het eiland wonen ook veel studenten. Vanaf hier ben je binnen een half uur met de bus in het centrum van Honolulu.

Het eiland Oahu biedt de perfecte combinatie van surfen en zon, zee en strand aan de ene kant en de grote stad en een geweldig nachtleven aan de andere kant. De vele prachtige, witte stranden zijn ideaal voor surfen, snorkelen en relaxen en het gebied rondom Waikiki beach staat bekend om de vele restaurants, het nachtleven en interessante shopping mogelijkheden met winkels van onder andere Louis Vuitton, Chanel and Gucci. De noordkust staat bekend om haar geweldige golven in de winter, ideaal voor de meer ervaren surfers of als je graag kijkt naar deze surf dudes in actie! Als je van snorkelen of duiken houdt, ga dan naar Turtle Bay aan de noordkust.

Duiken met zeeschildpadden op Hawaii
Duiken met zeeschildpadden op Hawaii

De hoofdstad Honolulu is het economische centrum van het eiland en hier zijn dan ook vele internationale bedrijven gevestigd.

De bevolking van Hawaii is een smeltkroes van culturen en nationaliteiten. Hier wonen mensen van verschillende etnische achtergronden, waarvan de Aziatische Amerikanen de grootste groep vormen. Ongeveer 10% van de eilandbewoners behoort tot de oorspronkelijke bevolking. 

Je zult je niet vervelen tijdens je studie op Hawaii

Naast prachtige stranden, surfen, snorkelen en shoppen, valt er ook op cultureel gebied genoeg te ontdekken op Hawaii. Bezoek bijvoorbeeld een van de musea over de inheemse cultuur, ga naar de dierentuin om enkele van de zeldzame dieren van Hawaii te bewonderen of bezoek een ananas- of koffieplantage. Hawaii is de enige staat in de VS met koffieplantages!

Hawaii Tiki Maskers
Hawaii Tiki Maskers

7 gratis activiteiten op Hawaii

Hieronder geven we je tips voor gratis activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je studie op Hawaii.

  1. Beklim de Diamond Head vulkaan. Dit nationale monument ligt net buiten Waikiki. De wandelroute is kort maar gaat steil omhoog en heb je eenmaal de top bereikt, dan word je beloond met een geweldig uitzicht over de stad en de Grote Oceaan.
  2. Zie de zon in de zee zakken op een van de vele prachtige stranden en neem je BFF mee voor een onvergetelijk moment.
  3. De noordkust van Oahu staat bekend om haar geweldige golven in de winter en daar worden dan ook regelmatig surfwedstrijden gehouden in de maanden november tot februari. Het is zeker de moeite waar om te gaan kijken hoe professionele surfers de strijd met de golven aangaan!
  4. Leer alles over de Japanse aanval op Pearl Harbour en de rol van de VS tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Pearl Harbour Visitor Centre. Toegang is gratis en het museum gaat al om 7 uur open! Wij snappen dat dit heel vroeg is voor een student, maar om grote groepen toeristen te vermijden is het zeker de moeite waard om op tijd te komen.
  5. Ga lunchen in Kapiolani Park, neem je studieboeken mee en geniet van de zon. Dit is de perfecte plek om te studeren in de buitenlucht.
  6. Breng een bezoek aan China Town in Honolulu. Ok, lunch of diner zijn daar niet gratis. Maar aangezien een mens toch moet eten, kun je wellicht het beste voor een overheerlijke Chinese maaltijd kiezen.
  7. Bezoek de Honolulu Night Market. Ieder derde zaterdag van de maand komt de wijk Kakaako tot leven met deze avondmarkt. Naast kleding, live muziek, kunst en allerlei andere zaken kun je hier genieten van diverse lokale delicatessen.

Hawaii Diamond Head
Hawaii Diamond Head

Surfen tijdens je studie op Hawaii
Surfen tijdens je studie op Hawaii

Klimaat op Hawaii

Hawaii heeft een overwegend subtropisch klimaat. Het weer is het hele jaar door perfect met een gemiddelde temperatuur van rond de 28 graden. Alleen in de winter en aan de noordkant van het eiland kan het soms iets meer regenen.

Reizen naar Hawaii

De reisexperts van KILROY vertellen je graag meer over reizen naar Hawaii. Over voordelige vliegtickets, hotels en hostels, autohuur en reizen.

Meer informatie over Hawaii Pacific University?
Neem contact op
Contact