Musicians Institute

Studeren aan het Musicians Institute in Hollywood

Studentenleven in Hollywood

Het Musicians Institute ligt op een perfecte locatie, namelijk aan Hollywood Boulevard in Los Angeles! Hollywood is eigenlijk een stad op zichzelf. Het is beroemd om de filmstudio's die er gedurende de vorige eeuw groot zijn geworden. Het is fascinerend om te zien waar de grote filmindustrie is ontstaan.

Ligging

Zorg ervoor dat je mobiel gevuld is met de grootste hits van de Beach Boys als je Los Angeles (LA) aankomt. Je zult je hier niet snel vervelen! Je kunt gaan surfen op een van de vele stranden, lekker ongegeneerd de waanzinnige villa's van de filmsterren bekijken in de Hollywood Hills of genieten van het culturele leven in de musea en op de vele festivals. De Hollywood Walk of Fame ligt, net als het Musicians Institute (MI), ook op Hollywood Boulevard. Er zijn meer dan 2.000 sterren op de grond met daarin de namen van acteurs en mensen die een grote bijdrage aan de filmindustrie hebben geleverd.

Bevolking

De stad LA herbergt ruim 4 miljoen mensen, maar in de gehele regio wonen er ongeveer 16 miljoen. Dit is, gelet op de populatie, de grootste stad na New York. Mensen uit meer dan 140 verschillende landen wonen hier en proberen hier hun fortuin te maken. Er zijn dan ook veel verschillende wijken zoals Chinatown, Koreatown, Little India, elk met hun eigen sfeer.

Activiteiten

Houd je van strand? Dan zit je hier goed! Er zijn verschillende leuke stranden die bekend staan om hun goede surfomstandigheden zoals Venice Beach, Malibu en Zuma. Er worden hier jaarlijks ook surfkampen georganiseerd. Manhattan beach staat volgepakt met volleyballers en zonaanbidders gedurende de zomer. Dit is echt één van de fijnste stranden van LA. Verder kun je in de bergen van Santa Monica of Malibu State Park of Griffith Park heerlijk wandelen.

Vervoer

De files in LA zijn chaotisch en gigantisch, want er is zo ongeveer één auto per persoon in de stad. En alles gaat hier met de auto. Je ziet hier zelfs 12 baans wegen! Er is ook openbaar vervoer, namelijk metro's, bussen en lighttrains en er zijn vijf vliegvelden.

Klimaat

Los Angeles heeft een middellandse zee klimaat met gemiddeld 263 dagen zon en maar 35 dagen met neerslag per jaar. De zomers zijn droog en warm en de gemiddelde temperatuur is dan tussen de 27-29°C. De winter is mild en wat natter met temperaturen van gemiddeld 20-21°C.

Reisinformatie Los Angeles

De reisexperts van KILROY vertellen je graag meer over reizen naar Los Angeles. Over voordelige vliegtickets, hotels en hostels, autohuur en reizen.

Meer informatie over Musicians Institute?
Neem contact op
Contact