New York Film Academy

Emma (links) en Caro tijdens hun studie in New York

Ervaringen van studenten aan New York Film Academy

Wil je weten hoe andere studenten hun studie in het buitenland ervaren? Hieronder vertelt studente Emma je alles over haar ervaringen aan de New York Film Academy in Amerika.

Emma de Poot

Universiteit: New York Film Academy
Opleiding: Special Holiday Acting Workshop

Emma heeft samen met haar vriendin Caro Leemans een Special Holiday Acting Workshop gedaan aan de New York Film Academy in The Big Apple, The City That Never Sleeps, ofwel New York. Dit is een korte, maar intensieve en betaalbare cursus in de studierichting Acting. De cursus duurde 6 weken verspreid over 8 weken in december 2014 en januari 2015. 

Cursus acteren aan NYFA

De zes weken workshop aan New York Film Academy (NYFA) was een ideale introductie tot het film acteren en het theater spelen in het algemeen met vakken zoals improvisatie, monologen, auditietraining, cameratraining, stem- en beweging, etc. We kregen elke dag zes tot negen uur les (telkens blokken van drie uur) en dit vijf dagen in de week. Redelijk pittig dus maar je leert zo wel heel veel op een korte tijd. Als twee medestudenten bijvoorbeeld aan het oefenen zijn voor de camera, deed de rest het licht, het geluid of de 'klapper' en zo leer je de verschillende technische dingen kennen die er gebeuren tijdens een opname. Hierdoor voel ik mij nu op de set minder ongemakkelijk omdat ik weet wat iedereen aan het doen is.

Studentenleven in New York

En dan is er nog het aspect dat je in New York woont! Je leert de stad heel snel kennen, je doet ook echt alles met de metro, verspil geen geld met een taxi want die staan toch vast voor elk rood licht. De metro heeft ook soms zo zijn kuren maar dan sta je gezellig met mensen te praten op het perron, New Yorkers zijn wél sociaal en vriendelijk, ondanks wat anderen soms zeggen. De vriendin die met mij mee was uit België was ook al eerder in NY geweest als toerist, maar om daar te wonen is toch nog iets helemaal anders. Ik zou het iedereen aanraden en zou het onmiddellijk opnieuw doen! Het kost je wel wat maar dat was het waard. Je Vlaams-Engels accent verdwijnt ook als sneeuw voor de zon als je tussen de New Yorkers zit ;).

Nieuwe vrienden

Onze klas bestond uit zeven studenten en je leert elkaar heel snel kennen. De workshop trok duidelijk mensen aan uit de hele wereld: ik heb nu een vaste slaapplek in Japan, Londen, Colombia, Mexico, Zuid-Korea en Zuid-Afrika (en zij in België natuurlijk).

Je werkt zo intensief samen dat je ook heel erg naar elkaar toegroeit. We hebben Kerstmis en Nieuwjaar ook daar gevierd en door de nieuwe vriendenkring is het familie gemis toch iets minder. Ik heb nog nauw contact met sommigen, zo komt er deze zomer een klasgenoot naar België tijdens zijn Europese trektocht en daar kijk ik heel hard naar uit.

Hulp en advies bij aanmelden

KILROY heeft ons heel goed bijgestaan en geholpen. Als ik ooit nog iets dergelijks onderneem, contacteer ik hen zeker! Het is ook wel fijn om een Nederlandstalige hulpbron te hebben tussen al die Engelse paperassen. Caro en ik konden echt alles vragen aan de studieadviseur.

Ik kan zo wel nog even blijven doorgaan, het was een super ervaring en ik keer hopelijk dit jaar (2015) nog terug om mensen op te zoeken en omdat ik de stad zo hard mis. Dankjewel KILROY!

Meer informatie over New York Film Academy?
Neem contact op
Contact