New York Film Academy

Opleidingen aan de NYFA

Opleidingen aan New York Film Academy

Aan de New York Film Academy (NYFA) kun je cursussen en volledige opleidingen volgen op het gebied van film, acteren, produceren, scenarioschrijven, 3D-animatie, regie, journalistiek, fotografie, en decorontwerp. Welke droom je ook hebt, bij NYFA kan je deze laten uitkomen.

Wat kan ik studeren aan New York Film Academy?

NYFA biedt verschillende studieopties in New York (NYC), Los Angeles (LA) en Miami. Je kunt kiezen tussen:

  • Conservatoriumprogramma van 1 of 2 jaar (alleen aan LA en NYC campus)
  • Bachelor of Arts (alleen aan LA en Miami campus)
  • Bachelor of Fine Arts (alleen aan LA en Miami campus)
  • Master of Arts Master (alleen aan LA en Miami campus)
  • Master of Fine Arts (alleen aan LA en Miami campus)
  • Associate of Fine Arts (alleen aan LA en Miami campus)
  • Korte cursussen en workshops (alleen aan LA en NYC campus)

De opleidingen zijn ontwikkeld om je de beste hands-on ervaring te geven binnen jouw studierichting en de onderwijsinstelling maakt gebruik van state-of-the-art apparatuur. Je wordt uitgedaagd om je creatieve vaardigheden tot het uiterste te drijven en je volledige onder te dompelen in je studie. Als je een carrière in film nastreeft, of het nu voor of achter de schermen is, NYFA geeft je alle handvaten die je nodig hebt om te slagen!

Doe hands-on film ervaring op aan NYFA

Gastsprekers inspireren en delen hun kennis aan NYFA

NYFA nodigt ook regelmatig gastsprekers uit de filmwereld uit om hun ervaring en kennis met je te delen. Studenten krijgen zo waardevolle inzichten van beroemde regisseurs, acteurs en actrices, schrijvers, producers en cameramensen zoals o.a. Ron Howard (Apollo 13, A Beautiful Mind, The Da Vinci Code) Hank Azaria (The Simpsons), en Steven Spielberg (Jaws, Jurassic Park, Schindler's List, Indiana Jones).

Wanneer starten de opleidingen?

De startdata zijn afhankelijk van het programma dat je wil doen. Vaak kun je meerdere keren per jaar starten. 

Informeer bij onze studieadviseurs naar de studiemogelijkheden aan NYFA. We helpen je graag bij het maken van een goede studiekeuze en met de aanmeldingsprocedure.

Wat zijn de studierichtingen waaruit ik kan kiezen?

Je kunt kiezen uit de onderstaande studierichtingen:

Bij Filmmaking leer je alle ins en outs van het filmmaken, scenario-schrijven, regie, cameratechniek, productie, cinematografie (filmtechniek en belichting) en postproductie (montage/geluid). Je werkt met je eigen projecten en assisteert je klasgenoten bij hun werk. Met de Filmmaking opleiding kun je een Bachelor's Degree aan meerdere Amerikaanse universiteiten halen.

Acting for Film is een intensieve en praktische acteeropleiding waar je je lichaam leert gebruiken om jezelf uit te drukken. Je doet mee aan workshops met improvisatie, stemtraining, monologen voor publiek en voor de camera en je oefent op het doen van audities. Je doet praktische filmervaring op en bovendien werkervaring omdat je in de films van de filmstudenten meedoet.

Musical Theatre for Film and TV is een opleiding op het gebied van musicaltheater, een vorm van theater die muziek, liedjes, gesproken dialogen en dans combineert. Tijdens de opleiding krijg je les van docenten met ervaring op Broadway en in diverse tourproducties. Je verbetert je vaardigheden in acteren, zingen en dansen in state-of- the-art en professioneel uitgeruste studio's en ontwikkelt jezelf tot een echte Broadway acteur.

Producing is een opleiding in productie waarin je leert wat een producent doet, dit wil zeggen verschillende technische, economische, juridische en logistieke uitdagingen die samen de productie vormen. Studenten Producing leren alles over budgetteren, casting, marketing etc.

NYFA-set
Op de filmset bij NYFA

Screenwriting is een opleiding die je leert om je schrijf- en vertelkunsten te ontwikkelen. Tijdens dit intensieve jaar maak je twee volledige manuscripten en meerdere korte manuscripten. Je traint op het beschrijven van personages, conflicten en dialogen schrijven en het werken met verschillende genres. Je werkt aan je eigen projecten, ontwikkelt ze en leert over contractrecht en marketing van je werk.

3D Animation leert je de technische en artistieke vaardigheden die nodig zijn voor 3D-Animatie. Je werkt met het softwareprogramma Maya die binnen de film-, game- en reclamebranche gebruikt wordt. Tijdens de opleiding maak je twee animatiefilms.

Documentaires worden steeds belangrijker. Bij de opleiding Documentary Filmmaking leer je de speciale technieken voor documentaires. Tijdens de opleiding maak je zes verschillende documentaires.

Broadcast Journalism een praktische opleiding waar je de basisprincipes, technieken en vaardigheden leert voor de moderne journalist. Elke student krijgt de mogelijkheid om meerdere nieuwsitems te maken. Je leert over televisietechniek, interviewtechniek, camera, geluid en montage.

Game Design is een opleiding waarbij je je vooral richt op ´storytelling´ en minder op de technologische kant van de gaming sector. Een spel dient te entertainen en als toekomstig ontwerper hiervan leer je het verband kennen tussen games en film.

Bij Photography leer je alles over digitale fototechnieken, belichting en print. Je bestudeert de fotogeschiedenis, fotojournalistiek en documentaire en leert je foto's te bewerken in Photoshop.

Cinematography is de filmkunst zelf, kern van de film. De cinematograaf vangt het beeld en gebruikt het licht om het door de regisseur bedachte beeld te creëren. Tijdens de cursus Cinematography leer je de stijl van de film te creëren door filmtechniek, belichting en montage.

Studierichtingen NYFA

Klap de lijst hieronder uit om te zien welke studierichtingen er worden aangeboden bij NYFA:

Meer informatie over New York Film Academy?
Neem contact op
Contact