Amerika

Onderwijs, opleidingen en studierichtingen in Amerika

Onderwijs in Amerika

Ieder jaar vertrekken er vele Nederlandse scholieren en studenten voor een tussenjaar of volledige studie naar het land van de onbegrensde mogelijkheden. Wil jij dat ook? Lees dan eerst de onderstaande informatie, want het hoger onderwijssysteem in Amerika is anders dan bij ons in Nederland.

Universiteiten en colleges in Amerika

KILROY werkt samen met meerdere universiteiten en colleges in de Verenigde Staten. Door onze nauwe samenwerking met de onderwijsinstellingen kunnen wij je goed en snel helpen met het vinden van jouw favoriete studie, met de aanmelding en alle andere praktische zaken. Onze studieadviseurs kunnen je precies vertellen met welke Nederlandse diploma's je wordt toegelaten tot een studie in Amerika en of je nog aan aanvullende eisen moet voldoen. We informeren je gratis over alle mogelijkheden en helpen je graag met de aanmelding.

Meer informatie over studeren in Amerika?
Neem contact op

Opleidingen aan de Amerikaanse universiteiten en colleges

Het hoger onderwijs in Amerika wordt opgedeeld in twee niveaus; undergraduate en graduate.

Een undergraduate opleiding leidt normaal gesproken tot een bachelordiploma. Een bacheloropleiding in Amerika duurt vier jaar. Je kunt op undergraduate niveau studeren aan een college of universiteit. De eerste twee jaar van een vierjarige bacheloropleiding aan een Amerikaanse universiteit zijn algemeen vormend. Je stelt dan per semester een pakket samen van maximaal vijf vakken. In het derde jaar kies je een hoofdvak, je major, en eventueel nog een bijvak, je minor.

Aan een Amerikaans college kun je de eerste twee jaar van een bacheloropleiding volgen, waarna je kunt doorstromen naar een Amerikaanse universiteit om je studie zonder vertraging te vervolgen. Ook kun je aan een college een tweejarig Associate degree doen of een of meerdere periodes studeren bijvoorbeeld als tussenjaar.

Het verschil tussen Amerikaanse universiteiten en Amerikaanse colleges is dat colleges veel aandacht besteden aan de begeleiding en opvang van hun studenten. Bovendien is het collegegeld over het algemeen lager en het toelatingsbeleid soepeler dan aan de universiteiten.

Een graduate opleiding in Amerika is een masteropleiding of een Ph.d. Een masteropleiding duurt één tot twee jaar. Na een voltooide masteropleiding kun je een Ph.d. doen, dit duurt twee jaar. Je kunt dit ook meteen na je bacheloropleiding doen, dan is de masteropleiding onderdeel van je Ph.d.

Kijk hieronder bij Studierichtingen aan de Amerikaanse universiteiten en colleges naar de verschillende studiemogelijkheden in Amerika.

Stage tijdens je studie

Een aantal opleidingen hebben als eis dat je een stage doet tijdens je studie, deze telt mee als een van je vakken.

Academisch jaar in Amerika

Het academisch jaar is over het algemeen opgedeeld in twee semesters, waarbij het najaarssemester eind augustus start en het voorjaarssemester in januari. Daarnaast zijn er ook onderwijsinstellingen die werken met trimesters of met quarters.

Engelse taalvaardigheid

Je moet kunnen laten zien dat je Engels goed is. De twee meest gevraagde en erkende taaltesten zijn de TOEFL (Test of English as a Foreign Language) en de IELTS (International English Language Testing System). Je kunt je online aanmelden voor deze tests. Op de TOEFL en IELTS-sites vind je voorbeelden van oude examens, zodat je je alvast kunt voorbereiden op de test zelf.

Studierichtingen aan de Amerikaanse universiteiten en colleges

Via KILROY kun je in Amerika opleidingen volgen in de onderstaande studierichtingen:

Meer informatie over Amerika?
Neem contact op
Contact