Amerika

Bereid je goed voor op je studie in Amerika!

Praktische informatie studie Amerika

Als je bent ingeschreven aan de universiteit, kun je starten met de laatste voorbereidingen. Je hebt een studentenvisum nodig om het land binnen te komen en je moet bedenken waar je wilt gaan wonen. En je gaat natuurlijk niet alleen naar Amerika om te studeren - je wilt ook iets van het land zien!

Visum Amerika

Om in Amerika te studeren heb je een studievisum nodig. De benodigde papieren krijg je van de universiteit. Bovendien word je uitgenodigd voor een interview op de Amerikaanse ambassade. Het visum moet afgegeven zijn voordat je vertrekt. Een studievisum geldt normaal gesproken voor de hele studieperiode en daarna nog 60 dagen (na je laatste lesdag) als toeristenvisum.

Huisvesting in Amerika

Op de campus wonen is een geweldige manier om contact te leggen met je medestudenten. Misschien is het voor jou wel de eerste keer dat je in het buitenland woont. Dan is het fijn om te weten dat de universiteit je helpt bij het vinden van de juiste woonruimte.

De meeste Amerikaanse universiteiten hebben goede studentenkamers (dorms in het Engels) beschikbaar voor internationale studenten. Deze bevinden zich meestal op of op loopafstand van de campus en zijn voorzien van alle benodigdheden voor een prettig verblijf. In de meeste gevallen deel je een appartement met andere studenten. Eten zit meestal bij de prijs in, maar niet voor kamers met een eigen keuken. De mogelijkheden en prijzen variëren per onderwijsinstelling en stad waar je gaat studeren. Lees meer op onze pagina Huisvesting in het buitenland of op de pagina’s van de Amerikaanse universiteiten en colleges op deze website.

Gezondheidszorg in Amerika

Als Nederlander heb je geen vaccinaties nodig als je naar Amerika reist. Je moet echter wel een goede ziektekosten- en aansprakelijkheidsverzekering nemen voordat je vertrekt, anders kun je namelijk een enorme schuld oplopen door een enkel ziekenhuisbezoek. Het is slim om goed verzekerd te zijn wanneer je in het buitenland gaat studeren. Bekijk de informatie over Verzekeren in het buitenland.

Reizen naar Amerika

Er zijn vele directe vluchten naar Amerika vanuit Nederland. In Economy Class mag je meestal twee keer 23 kilo meenemen naar Amerika (en weer terug naar huis). KILROY heeft goedkope en flexibele tickets voor studenten. Neem gerust contact op met een van onze reisexperts voor meer informatie.

Bereid je goed voor

Studeren in het buitenland vergt enige voorbereiding. Voor je vertrek doorloop je verschillende stappen; van oriëntatie tot en met het regelen van een vliegticket. Kijk voor overige zaken die van belang zijn voor je studie in het buitenland ook op onze pagina Voor vertrek.

Meer informatie over Amerika?
Neem contact op
Contact