San Diego State University

San Diego State University in Californië
 

Studeren aan San Diego State University

Wil jij studeren in een van de meest aantrekkelijke steden van Amerika? Ga dan een of twee semesters studeren in San Diego en beleef een geweldige ervaring in het buitenland! San Diego State University is gevestigd vlakbij het centrum van San Diego, de prachtige zandstranden van Californië en het kleurrijke Mexico. De toonaangevende universiteit heeft een mooie campus en een levendige studentengemeenschap.

Hieronder vind je informatie over studeren aan San Diego State University (SDSU). Op de subpagina’s lees je meer over de opleidingen, studentenhuisvesting, aanmeldingsprocedure, ervaringen van studenten en het studentenleven in San Diego.

Meer informatie over SDSU?
Neem contact op

7 goede redenen om te studeren aan San Diego State University

 1. De SDSU campus ligt vlakbij de mooiste stranden van Zuid-Californië, zoals La Jolla, Coronado en Mission Beach.
 2. De universiteit biedt vakken in een groot aantal studierichtingen, zoals bedrijfseconomie, communicatie en media studies.
 3. Met meer dan 33.000 studenten, is SDSU de grootste universiteit in San Diego en de op twee na grootste in Californië.
 4. San Diego State University biedt uitstekend onderwijs.
 5. Het regent (bijna) nooit in Zuid-Californië.
 6. San Diego is uitermate geschikt als je houdt van zonnen, surfen, skaten, mountainbiken, beachvolleybal en allerlei andere zomeractiviteiten en buitensporten.
 7. De stad wordt ook wel America's Finest City genoemd, het is een van de veiligste steden van Amerika.

Wat kan ik studeren aan San Diego State University?

KILROY biedt samen met het American Language Institute (ALI) de mogelijkheid om één of twee semesters aan SDSU te studeren. ALI is een afdeling van het College of Extended Studies, een van de acht colleges van SDSU, en biedt de volgende studiemogelijkheden:

 • English Language Programs (ELP),
 • Certificate opleidingen,
 • Study abroad programma’s: 1 of 2 semesters studeren in het buitenland

Als study abroad student aan SDSU kun je ieder semester kiezen uit een meer dan 3.000 vakken in meer dan 80 verschillende studierichtingen, Je kunt kiezen tussen het Semester at SDSU General Courses program en het Semester at SDSU Business Courses program.

Lees meer over de studiemogelijkheden op de pagina Opleidingen aan SDSU.

Studenten aan San Diego State University in Amerika

Academische reputatie

Het American Language Institute (ALI) is onderdeel van de toonaangevende universiteit San Diego State University. SDSU is de oudste en grootste universiteit in San Diego en de op twee na grootste in Californië. Het ALI is, als SDSU afdeling, landelijk erkend en geaccrediteerd door het Western Association of Schools and Colleges (WASC).

Wat kost het om te studeren aan San Diego State University?

Het collegegeld aan SDSU varieert per studieniveau en opleiding. KILROY informeert je graag over de exacte kosten van de opleiding of vakken van je voorkeur. Hieronder geven we je een indicatie van het collegegeld:

Study Abroad - General courses: vanaf ca. 7.325 USD per semester
Study Abroad - Business courses: vanaf ca. 7.415 USD per semester
Business Certificate: vanaf ca. 7.415 USD per semester
Other Certificates: vanaf ca. 7.365 USD per semester

Neem contact op met onze studieadviseurs voor meer informatie over de exacte studiekosten, een schatting van de kosten voor levensonderhoud in San Diego, Amerika en al je andere vragen.

Leuke weetjes over San Diego State University

 • Aan SDSU studeren meer dan 1.400 internationale studenten uit ruim 90 landen; verbeter je Engelse taalvaardigheid en maak vrienden van over de hele wereld.
 • San Diego is een ideale bestemming voor uitstapjes. Breng een bezoek aan Los Angeles, Mexico, Balboa Park, San Diego Safari Park, Cleveland National Forest, ga klimmen in Joshua Tree National Park of kanoën in de Colorado River om maar een paar leuke uitjes te noemen.
 • California ... knows how to party! San Diego staat bekend om de geweldige feestjes. Houd er wel rekening mee dat alcohol niet toegestaan is onder de 21 jaar.

San Diego State University campus

Hoe KILROY je helpt

KILROY biedt je begeleiding bij het vinden van een studie in het buitenland, de praktische voorbereiding en de aanmelding bij de universiteit. Onze studieadviseurs staan voor je klaar.

Meer informatie over San Diego State University?
Neem contact op
Contact